*Nettavisen* Økonomi.

Toppbyrå soper inn Ap-topper

Fra Venstre: Tidligere fagdirektør Bjørg Leinum Seim gikk tidligere i år fra Helse- og omsorgsdepartementet til First House. Morten Wetland (midten) går nå fra å være Norges FN ambassadør til First House. Tidligere statsekretær Torbjørn Giæver Eriksen har forlatt Stoltenberg til fordel for First House. Foto: Scanpix/ First House/Devra Berkowitz (Montasje NA24)

Nå har de hentet enda en. - Vi rekrutterer bredt, sier Per Høiby hos First House.

24.03.12 11:27

Norges nåværende FN-ambassadør Morten Wetland starter i First House i begynnelsen av august, der han særlig skal ivareta selskapets internasjonale virksomhet, meldte selskapet torsdag.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

- Hvordan fikk dere Wetland til å gå til First House ?

- Det faktum at Wetland velger First House er nok et eksempel på den posisjonen First House har opparbeidet seg, sier partner og daglig leder, Per Høiby i First House til NA24 Propaganda.

Ap-rådgiving
Wetland kommer dermed inn i en lang rekke av Ap-politikere som har gått til First House.

Fagdirektør Bjørg Leinum Seim gikk fra Helse- og omsorgsdepartementet. Tidligere mangeårig statssekretær ved Statsministerens kontor, Torbjørn Giæver Eriksen, er ansatt som seniorrådgiver i First House tidligere. Fra før har byrået hentet tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen, tidligere statssekretær Ketil Lindseth og tidligere statssekretær og rådgiver for Jens Stoltenberg, Jan-Erik Larsen.

- De siste dere har ansatt har Arbeiderpartiet i ryggen, er dette planlagt?

- Vi rekrutterer bredt, basert på folks kompetanse. Vi har statssekretærer, stortingsrepresentanter, personer fra ulike partier inkludert Høyre, Fremskrittspartiet, SV og personer med bakgrunn fra toppstillinger i byråkratiet og ifra næringslivet. Vi har også sett at noen av våre gode folk blir hentet tilbake til regjeringen ved at Erlend Fuglum nylig ble statssekretær og høyre hånd for Liv Signe Navarsete i Kommunal og regionaldepartementet. Så vi er opptatt av bredde, men samtidig målbevisst på å bygge et A-lag som Kampanje så presist skrev i dag, sier han.

- Er det slik at First House også har ansatte fra andre politiske partier ?

- Vi har statssekretærer, stortingsrepresentanter, personer fra ulike partier inkludert Høyre, Fremskrittspartiet, SV og personer med bakgrunn fra toppstillinger i byråkratiet og ifra næringslivet, opplyser han til NA24 Propaganda.

- Hvor mange av disse i First House jobber som konsulenter/rådgivere til regjeringen?

- Ingen. Vi arbeider ikke for regjeringen eller politiske partier, sier Høiby.

Imponert ambassadør
- First House er et skikkelig og meget kompetent selskap som jeg ser fram til å bli en del av. Jeg er imponert over de resultater selskapet har fått til på kort tid, og jeg er imponert over den standard og kvalitet First House representerer, sier Wetland i meldingen.

Wetland var tidligere statssekretær på Statsministerens kontor og har vært statssekretær i både Thorbjørn Jaglands og Gro Harlem Brundtlands regjeringer. Han har vært Norges ambassadør i Tyskland. Han hadde ansvaret for den juridiske siden under EØS-forhandlingene.

Wetland er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo (1976).

First House har flere norske kunder med behov for bistand utenfor Norges grenser, samtidig som selskapet også bistår utenlandske multinasjonale selskaper. Den internasjonale virksomheten vil bli ivaretatt i et samspill mellom First House i Oslo, selskapets nysatsing i Brussel og det internasjonale nettverket Fipra.

Satser i 50 land
Gjennom Fipra kan First House tilby rådgivning på strategisk nivå innen våre satsingsområder i mer en 50 land, herunder spesielt i EU, Nord- og Sør-Amerika, Asia og med BRICSA- landene som blir stadig viktigere for norsk næringsliv.

Wetland blir en viktig ressurs og koordinator for å sikre at de norske og internasjonale kundene får størst mulig effekt av dette internasjonale samspillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: First House

Unik rådgiving
Dere får stadig store navn til selskapet, hva tror du er grunnen til at de velger dere?

- First House er unikt blant Norges rådgivningsselskaper fordi mange av oss har stått i stormen, og lært av det. I tillegg har vi på kort tid utviklet en prestisjeløs kultur og fått mange interessante kunder og prestisjeoppdrag. Det betyr at de som jobber hos oss får interessante og utfordrende oppgaver. Det gjør oss til en attraktiv arbeidsplass og vi er glad for at så mange dyktige personer velger oss, sier Høiby til NA24 Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.