NA24.no

Toppene fryser lønnen

Sist oppdatert:
Gyldendal øker overskuddet, men sjefer og eiere får ikke mer penger.

Og eierne skal heller ikke ta ut utbytte for 2008.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- For å bidra til at Gyldendal kommer godt gjennom den kommende perioden, vil styret for generalforsamlingen foreslå at det ikke blir gitt utbytte for 2008. Dog ligger selskapets utbyttepolitikk som er å utbetale over 30 prosent av overskuddet fast, heter det i en kvartalsmelding fra Gyldendal.

I meldingen står det også at konsernledelsen fryser sine lønnsvilkår gjennom 2009.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Bedret drift, dårligere finans
Gyldendal ASA hadde i fjerde kvartal driftsinntekter på 535,2 (583,7) millioner kroner, som er en nedgang på 48,5 millioner kroner målt mot fjerde kvartal 2007. For året gikk omsetningen ned med 77 millioner kroner.

Men driftsoverskuddet fikk et pent løft. Driftsresultatet før ordinære avskrivninger (EBITDA) ble i fjerde kvartal 85,5 millioner kroner, som er 57,6 millioner kroner bedre enn fjerde kvartal 2007.

Per fjerde kvartal var netto finanskostnader 51,8 millioner kroner mot netto finanskostnader på 10,5 millioner kroner per fjerde kvartal 2007, som er en kostnadsøkning på 41,3 millioner kroner, inkludert vel 9 millioner kroner i redusert verdipapirreserve.

Kvartalets resultat før skatt ble 54,1 millioner kroner som var 48,4 millioner kroner bedre enn fjerde kvartal 2007.

Fallende marked
Gyldendal skriver at de venter turbulente tider.

- For å tilpasse Gyldendal raskt nok til denne markedssituasjonen er det laget aksjonsplaner som har som mål å redusere kostnader og ta ut gevinster på de områdene hvor det er investert mye de siste årene - innen distribusjon, logistikk og nett-tjenester. Nivået på totalresultatet i Gyldendal er ikke tilfredsstillende, heter det i meldingen.

Erik Must AS eier nå 84,5 % av aksjene i Gyldendal, etter at Trygve Hegnar valgte å selge sine aksjer.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere