NA24.no

Toppledere liker Dagbladet

Denne gruppen er ikke som andre folk.

Dagbladet går tilbake på de fleste undersøkelsene som blir gjennomført om leservaner og opplagstall. Men blant norske toppledere går avisen frem sammenlignet med i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ifølge Fagpresseundersøkelsen Synovate MMI har utarbeidet faller lesingen blant norske ledere for enkelte publikasjoner, mens andre holder seg stabile.

- Lesertallene har holdt seg bra på totalene på alle titlene vi har målt. Noen opp og noen ned, sier seniorkonsulent i Synovate MMI, Bente Dahlum, til NA24 Propaganda.

Dagbladet frem
I grove trekk går tabloidene frem blant lederne. Det samme gjelder næringslivsaviser, økonomiske blader og tekniske blader. Datablader som Computerworld derimot mister lesere i toppsjiktet.

- Det skyldes sikkert den tøffe konkurransen i data og it-området. Det er klart at de menneskene som har interesse av dette feltet finner det på nettet, sier Dahlum.

Overraskende nok leser flere norske toppledere tabloidene VG og Dagbladet enn samme periode i fjor. VG vinner sågar 14.000 nye lesere innen sjiktet mens Dagbladet øker med 5000. Dagens Næringsliv er på stedet hvil, mens Aftenposten mister 4000 toppledere blant leserne sine.

God lesning
Til syvende og sist leser lederne mer i år enn i fjor, en klar motsetning til hva resten av papirmarkedet indikerer med fallende opplag og lesertall.

- Det overrasker at det er en positiv leserutvikling for de aller fleste mediegruppene. Det betyr at papiraviser og blader lever videre. Det er ikke slik at lederne kaster papirutgaven av DN selv om det kommer et nettsted som dekker det samme stoffområdet, forklarer Dahlum.

- Er norske ledere gode til å lese mediene og følge med?

- Ja, det er de helt klart og de leser mange publikasjoner, de leser i snitt rundt fem pulikasjoner om dagen. De er veldig opptatt av å bruke mediene og holde seg à jour. De bruker alle kanaler de kan for å holde seg oppdatert, konkluderer Dahlum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere