*Nettavisen* Økonomi.

Total fiasko for TV 2

NORGES BESTE STRIPPER er et av programmene TV Lab tester ut som enda ikke har blitt vist på skjermen.

NORGES BESTE STRIPPER er et av programmene TV Lab tester ut som enda ikke har blitt vist på skjermen. Foto: TV 2

- Det er tilnærmet ingen seere.

TV 2s nye programserie TV Lab har sannsynligvis ikke stått helt til kanalens forventninger.

Allerede før TV-satsningen hadde kommet på luften hadde det høstet mye oppmerksomhet. Både av den positive og negative sorten.

Les mer her:
- Spennende og nytenkende
- Riktig vemmelig er det hele
- Noen av disse ideene hører hjemme på nachspiel

Men den brede pressedekningen bar ikke frukter.

7.000 seere

Tre, av totalt tolv ny programmer, ble presentert for første gang på TV 2 Zebra mandag, og seertallene var langt fra hyggelig lesning.

Mens «Plata» samlet i overkant av 43.000 seere foran skjermen, var det kun i overkant av 13.000 som fikk med seg «Fri Bar». «Dårligst dekning» fikk allikevel «Humordugnaden», som kun trakk i underkant av 6.600 seere.

Tross de lave seertallene ville ikke Per Christian Strand Teslo, TV-ekspert i Carat, karakterisere TV Lab som noe flopp.

- En flopp

Men etter nok en skuffende TV-dag for TV 2 tirsdag har pipa fått en annen tone.

De fire programmene som ble sendt på TV 2 Zebra-skjermen tirsdag hadde nemlig alle godt under 100.000 seere.

Mens «Operasjon konspirasjon» lokket til seg i overkant av 7.400 seere, var det drøye 6.800 og knappe 6.700 som fikk med seg henholdsvis «Maniac» og «Grønnsakshagen».

Den største nedturen hadde imidlertid TV 2 med «Lab direkte», som kun lokket knappe 2.600 til skjermen. Programmet blir sendt hver dag i TV Lab-uken, og dette var da program to i «serien».

- Med to så ekstremt dårlige dager på rad kan vi nok konkludere med at TV2 Lab har vært en flopp. Det er dog flere programmer igjen og de skiller seg vesentlig fra hverandre, mulighetene for å få høyere seertall er der, sier Strand Teslo, til Nettavisen NA24.

- Vi så eksempelvis at «Plata» scoret helt greit den første dagen, men det er klart at TV2 ikke er fornøyde med disse seertallene, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I «TV Lab direkte» dykker programleder Kaspar Synnevåg hver kveld denne uken ned i prosjektet som har engasjert en rekke av landets største produksjonsselskaper. Hvordan har prosessene vært, hva skal til for å finne den gode ideen, hva er bra og hva er dårlig, står panelet vårt klare til å oppsummere, heter det i programomtalen. Mandag hadde programmet i underkant av 4000 seere. Foto: Faksimile TV 2 Zebra


- Tilnærmet ingen seere

De lave seertallene mener TV-eksperten vitnet om at programserien har falt helt igjennom, og at TV Lab har tilnærmet ingen interesse hos publikum.

- Det er, dessverre for TV2 Lab, tallenes tale som sier at dette ikke fungerer. Konseptet har vært nytenkende og spennende, men det hjelper ikke når det ikke appellerer til seerne, sier TV-eksperten.

- Det er 1000 husstander, og 2000 personer med i TV-panelet. Det betyr at det er ikke mange boksene som har stått på TV 2 Zebra når «Lab direkte» har gått. Det er jo et ekstremt lavt seertall, det er tilnærmet ingen seere, sier Strand Teslo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Per Christian Strand Teslo mener de lave seertallene viser at TV 2 ikke har lykkes med TV Lab.


- Har ikke særlig tro

Til tross for at han er i den tro at TV 2 ikke forventet enorm oppslutning rundt disse programmene er seertall under 10.000 sannsynligvis langt lavere enn det som har vært forventet av konseptet, mener Strand Teslo.

- Mye tyder på at det ikke blir noe TV Lab i fremtiden. Det er alltid muligheter for å snu og ta det av luften, det er gjort tidligere med konsepter som ikke fungerer. Man kan sette på mye annet som vil levere bedre tall, sier han. Før han poengterer: - Dette er dog snakk om en uke, og da kan det være like greit å la det gå, gitt at kanalens kapasitet tillater det.

Enda har ikke de, kanskje, mest omtalte programmene i TV Lab-serien blitt vist på skjermen.

«Walk of Shame» og «Norges beste stripper» er to konsepter som spiller mye på sex og dermed mulignes kan pirre seerne til skjermen.

- Jeg tror ikke vi kommer til se noen program som virkelig leverer her. Mulighetene er der for at noen av konseptene leverer greie tall. Noen av programmene, eksempelvis «Walk of Shame» og «Norges beste stripper» har fått en del omtale og det kan jo gi utslag, men jeg kan ikke si at jeg har så tro på at det skal levere overraskende gode tall, sier Strand Teslo.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.