NA24.no

Trekker seg fra «Dødssyndene»

Sist oppdatert:
Annonsørene 1881 Opplysningen og Expert vil ikke lenger ha noe med «De syv dødssyndene» å gjøre.

(SIDE2): Tirsdag skrev Side2 om 1881 Opplysningen, som har gitt beskjed til TV 2 om at de ikke vil assosieres med Kristopher Schaus omstridte TV-serie «De syv dødssyndene».

Les mer:TV 2 taus om «Dødssynd»-boikott

- Vi har sagt at vi ikke ønsker å bli assosiert med dette programmet, sa administrerende direktør i 1881 Opplysningen Anne-Karin Sogn til Side2.

Trekker seg
Onsdag melder avisen Vårt Land at 1881 og Expert har instruert TV 2 i å ikke sende deres reklamer i forbindelse med TV-serien. Da Side2 var i kontakt med TV 2s informasjonssjef Marianne Røiseland tirsdag sa hun at hun ikke kjente til noen motvilje blant annonsørene.

- Hvilken boikott? Vi har ikke fått noen henvendelser om dette bortsett fra Side2. Vi vet at noen har lagt ut noe på en eller annen nettside, som Side2 har gjort oss oppmerksomme på. Men dette er en ikke-sak. Det er ingen annonsører som har vært i kontakt med oss, sa Røiseland.

I onsdagens utgave av Vårt Land kjenner hun derimot godt til annonsørenes reservasjon mot «De syv dødssyndene».

- Det er faktisk ikke helt uvanlig at annonsører har oppfatning om hva slags program de ønsker at deres annonser skal plasseres i tilknytning til. Fra før har jeg hørt at 1881 har flyttet sine annonser, nå hører jeg fra Vårt Land at Expert gjør det samme. Det tar vi forholdsvis rolig, og behandler dette profesjonelt, sier TV2s informasjonssjef Marianne Røiseland til Vårt Land.

Til Side2 sier hun at TV 2 har en løpende dialog med annonsørene og at kanalen strekker seg langt for å få et godt samarbeid.

- Vi er i god dialog med våre annonsører, men vi tillater ikke dem å redigere innholdet i våre programmer, sier hun.

Kræsjer med profilen
Tirsdag satt Expert på gjerdet angående TV 2-serien. Men i dag opplyser kjedens konsernsjef overfor Vårt Land at Expert ikke ønsker sine reklamer i forbindelse med «De syv dødssyndene».

- Jeg har selv ikke sett dette programmet, men forstått at mange reagerer på det. Ut fra vår profil er det ikke naturlig at vi har våre annonser i nærheten av dette programmet, sier Trygve Holtskog til avisen.

Onsdag formiddag ble det også kjent at Maxbo ikke ønsker sine reklamer rundt programmet.

- Vi ønsker å lytte til våre kunders reaksjoner i slike saker, og disse blir tatt på alvor. Vi har dessuten ingen ønske om å bli assosiert med dette programmet, og vil selvsagt påse at fremtidige reklamefilmer ikke blir plassert rundt denne programposten, sier markedssjef Lars Kvæstad ifølge Norge IDAGs nettutgave.

Underskriftskampanjen til ordinasjonen Familie og Medier er nå oppe i litt over 18.000 underskrifter. På opprop.no protesterer den kristne foreningen mot serien. Til gjengjeld er det flere motkampanjer til støtte for serien. Rundt 2500 underskrifter er kommet inn på en håndfull spredte støttekampanjer for Schau & Co.

I tillegg har fans opprettet en nettside for de som liker serien. På www.desyvdodssyndene.no ønsker de seg frisk debatt rundt den omstridte serien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere