*Nettavisen* Økonomi.

Tror motstanden dør

Bergensavisens redaktør tror Medietilsynet godkjenner Media Norge.

11.05.07 14:43

BERGEN (NA24): Sjefredaktør i BA, Olav Terje Bergo, er nesten sikker på at fusjonen går gjennom i Medietilsynet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Klikk på bildet for å forstørre.

Bergensavisen (BA) vil oppleve Media Norge tettere på kroppen enn de fleste andre mediebedrifter. Sammen med søsteravisen Rogalands Avis (RA) er BA nummer to-avis i sitt marked. Konkurrentene Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad er de dominerende aktørene.

- Basert på min erfaring med Medietilsynet tror jeg Schibsted kommer til å tilpasse seg på 33,3 og da tror jeg tilsynets motstand faller. Det synes jeg det ligger antydninger til i høringsnotatet fra tilsynet at det er slik det kommer til å gå, sier Bergo til NA24 Propaganda.

Opplagsfokus
Bergo fulgte Schibsteds konserndirektør Birger Magnus' orientering om hva mediekonsernet ønsker med Media Norge.

LES MER: - Noen må bestemme

- Han bekreftet det Medietilsynet har beskrevet i sin høringsuttalelse, at tilsynet legger vekt på opplaget og det synes jeg er en veldig firkantet tolkning av medieeierskapsloven, sier Bergo.

Svekker mangfoldet
Helst hadde han sett fusjonen ikke ble noe av, for han er klart overbevist om at konsernet ikke vil bidra til mediemangfoldet slik fusjonspartnerne hele tiden har hevdet.

- I Bergen er en av få byene i Norge utenfor Oslo hvor det er et reelt mediemangfold som er truet i dag og blir ytterligere truet, avslutter BA-redaktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.