NA24.no

Tror på Ny Tid-salg

Sist oppdatert:
Men Bjørn Smith-Simonsen vet ikke om han vil kjøpe Ny Tid.

Bjørn Smith-Simonsen er en av de få på venstresiden med kombinasjonen av avis- og forlagserfaring, samt midler til å investere i Ny Tid. Men han er ikke sikker på om han vil.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det vil jeg ikke gi noen programerklæring på, men jeg tror ikke det, sier han til NA24 Propaganda.

Smith Simonsen har blitt en holden mann blant annet gjennom eierskapet i Pax. I dag eier han blant annet en tredjedel av Morgenbladet, og han var også aksjonær i Ny Tid før Damm kjøpte selskapet i fjor.

- Små marginer
Smith-Simonsen mener Damm overvurderte både salgspotensial og betydningen av Bladcentralen da de kjøpte avisen i fjor.

- Mitt inntrykk er at Damm trodde de kunne få opplaget opp til 20-30.000 i løpet av et år eller to. Det var altfor optimistisk. Det kan sikkert være mulig å få Ny Tid opp i et opplag på 20.000, men det kommer man ikke til å få til i løpet av et år eller to. Dette er et marginalt marked og selv om man får distribusjon gjennom Bladcentralen, er markedet fremdeles lite, sier Smith-Simonsen.

Seksårsplan for Morgenbladet
Smith-Simonsen eier Morgenbladet sammen med Dagsavisen og Fritt Ord. Han mener Morgenbladets satsing viser at det tar tid å få en smal avis til å bli levedyktig.

- Morgenbladet har en seksårsplan for hvordan man skal drive lønnsomt, og her har også Fritt Ord tilført mye penger. Jeg har holdt på med marginale prosjekter i dette markedet i alle år, og det er ikke lett å få noe til å snu seg raskt, sier han.

Var med i forrige runde
Smith-Simonsen eide aksjer i avisen og hadde flere samtaler med Ny Tid før Damm kjøpte avisen.

- Vi hadde noen møter, men det kom ikke til noen løsning. Man falt vel ikke for de prosjektene som var på bordet, sier han.

Han tror likevel at det skal være mulig å finne kjøpere til avisen nå.

- Noen vil nok kjøpe. Det kan godt tenkes at det er noen som driver med avis eller forlagsvirksomhet. Det er imidlertid et risikoprosjekt, det er det ingen tvil om, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere