Tungt i Aller

Aller-konsernet leverer meget svake resultater i Norge

Til tross for et sterkt år for flaggskipet Se og Hør fikk Aller-konsernet meget svake resultater i fjor.

Selskapet har avvikende regnskapsår, med avslutning 31. september.

Tallene for fjoråret viser at den negative trenden til bladkonsernet fortsetter.

Øker underskuddet
Aller Media-konsernet fikk et negativt driftsresulttat på 78 millioner kroner av en omsetning på 1.155 milloner kroner i årsperioden frem til 31. september 2009. I perioden før var driftsresultatet minus 59 millioner kroner av en omsetning på 1.396 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på minus 38 millioner kroner, mot minus 24 millioner kroner året før.

- Det har vært et svært spesielt år med finanskrise, stor turbulens og endringer i hele mediebransjen. Også våre inntekter er redusert, og resultatet er isolert sett ikke tilfredsstillende. Det er gjort en kjempeinnsats i alle enheter for å tilpasse kostnadene, og jeg er svært fornøyd med de tiltak som er gjort, skriver adm. direktør Roger Hansen i en melding.

Han lover bedre resultater i år.

Svakt i Aller Internett
Det er særlig Aller Internett-delen som trekker ned resultatet, mens Se og Hør gjør det sterkt.

I meldingen fra Hansen heter det at Aller Internett har hatt et vanskelig år med sviktende annonseinntekter. «Kostnadene er nå kraftig redusert – og det forventes også her vesentlig bedre resultater fremover.», skriver Hansen i pressemeldingen.

Hansen påpeker også deres 50 prosents eierandel i SOL.no har gitt bedre driftsresultat enn i fjor. Det til tross for finanskrisen som har redusert SOLs inntekter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.