TV 2 driver uten avtale

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Kulturminister Anniken Huitfeldt er snart fem måneder på overtid.

27.04.10 13:12

Mens Anniken Huitfeldts forgjenger i kulturministerstolen, Trond Giske, hadde en konsesjonsavtale i boks, er snuoperasjonen til Huitfeldt fortsatt i det blå. Snart fem måneder på overtid, har Kulturdepartementet ennå ikke klart å få på plass en avtale med TV 2.

I en SMS skriver kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz til NA24 Propaganda at «vi er fremdeles i forhandlinger med TV 2. Utover det kan vi ikke kommentere prosessen».

Hos TV 2 sier kommunikasjonssjef Rune Indrøy at han ikke vil svare på hva som drøyer.

- Dette fordi vi sitter å forhandler. Det er tunge juridiske ting som skal avgjøre, sier han til NA24 Propaganda.

Litt annet tempo
Opprinnelig var Huitfeldt plan å bli enig med TV 2 om en ny konsesjon før nyttår. Det var imidlertid tidlig klart at hun ikke ville holde Giskes tempo. Rett før jul ble det klart at TV 2 søkte på konsesjonen som allmennkringkaster i Norge. Kanalen hadde imidlertid som forutsetning at kabel-tv-distributørene skulle betale på «markedsmessige vilkår».

TV 2 har hele tiden hevder at forhandlingene med Huitfeldt har dreid seg om to saker. Det ene er altså en avtale med kabelselskapene, slik at TV 2 kan få høyere betalt av sine distributører. Dermed får kanalen en sterkere inntektsside, slik at de ikke i hovedsak skal lene seg på annonsørene. Kabel-tv-distributørene har imidlertid satt seg imot dette, og påpekt at prisen på distribusjonen i praksis vil bli satt av en voldgiftsråd.

Den andre delen er altså konsesjonsvilkårene, som trolig er enklere å vedta.

Uten konsesjon
Mens forhandlingene drar ut i tid, går det lenger og lengre tid før TV2 kan drive på den nye TV-konsesjonen. Det er imidlertid uproblematisk for TV 2 å drive i denne situasjonen, mener Indrøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag