NA24.no

(skjermdump, TV 2)

TV 2 fikk meglersmekk

Brøt Vær Varsom Plakaten på tre punkter i omtale av megler.

TV 2 var klagd inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) av Bergens Eiendomsmegling.

Kanalen hadde i et nyhetsinnslag på tv og i en artikkel på TV 2s nettsider fortalt om kjøperen av en leiegård i Bergen som risikerte å gå konkurs på grunn av «tabber fra eiendomsmegleren».

I tv-innslag og nettartikkel navngis meglerselskapet, som inngår i Aktiv Eiendomsmegling. Via advokat påklaget at selskapet at TV 2 hadde grepet saken «grunnleggende feil» an.

De mente blant annet av TV 2 hadde handlet mot bedre vitende ved ikke å ta hensyn til foreliggende dokumentasjon. Redaksjonen ble også klandret for ikke å ha gjort undersøkelser som klageren oppfordret til, og for at uriktige opplysninger ble gjengitt i konstaterende form. I tillegg reagerte klageren på at det feilaktig ble skapt et inntrykk av at selskapet ikke har villet benytte sin rett til samtidig imøtegåelse.

PFU konkluderte med at TV 2 har brutt Vær Varsom Plakaten på tre punkter, punkt 3.2, 4.4 og 4.14. TV 2 får kritikk for at de ikke har gransket opplysningene kilden har kommet med godt nok, at de ikke ga samtidig tilsvar og at de har gått for langt i tittel- og ingressbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere