NA24.no

TV 2 forbannet på Dagbladet

Sist oppdatert:
Raser etter at Dagbladet linket til Messis Maradona-scoring.

På tross av at det er TV 2 som har nettrettighetene til spansk fotball her i landet, har Dagbladet valgt å linke til et spansk nettsted for å vise «Messi-scoringen».

NA24 - din næringslivsavis

Videoen av hvordan Barcelonas Lionel Messi «tar en Maradona» har gått verden over. TV 2-sportens vaktsjef Håvard Myklebust er mildt sagt irritert over at Dagbladet har valgt å lenke til et utenlandsk nettsted fremfor å kjøpe visningsrett fra TV 2.

- Vi har gjort Dagbladet uttrykkelig oppmerksomme på at det er vi som har nettrettighetene til spansk fotball her i landet. De har likevel valgt å fortsette å lenke til et spansk nettsted. Det sier litt om forskjellen på VG og Dagbladet at VG ringer oss og spør hvor mye de må betale for å vise klippet, mens Dagbladet linker til et utenlandsk nettsted som sannsynligvis ikke har rettighetene til bildene, sier Myklebust til NA 24 Propaganda.

- Ulik redaksjonell praksis
Dagbladet.no-redaktør Esten O. Sæther sier at valget de har gjort forklares av ulik redaksjonell praksis.

- VG har en praksis at de vil ha alt på egen kjøl og holde leserne inne på sitt nettsted, mens vi har en tradisjon for å lenke til eksterne nettsteder. Jeg tror vi er alene blant de store nettstedene om å bruke så mange lenker. Vi ønsker å gi leserne våre interessante lenker, og når det som her er snakk om spansk fotball går vi til primærkildene, sier Sæther til NA24 Propaganda.

Han sier eierskapet til rettighetene må veies opp mot nyhetsperspektivet hvor mediene har en sitatrett.

- Messi-scoringen var uten tvil en verdensnyhet og utvilsomt noe vi skulle vise. Nå er det sporten som har gjort vurderingen her, men jeg regner med at de intuitivt har gått etter primærkildene, sier Sæther.

Har ikke undersøkt rettighetene
- Ville dere gjort det samme hvis det var snakk om å lenke til et Rosenborg-klipp på Youtube?

- Det kunne vi sikkert ha gjort. Det at noen kjøper et produkt, her rettigheter til visning av fotball, hindrer ikke oss fra å gjøre en jobb som journalister, sier Sæther.

Det påligger rettighetshaverne i de enkelte landene å blokkere mot nedlasting fra utlandet. Det kan tyde på at nettstedet dere har valgt å lenke til heller ikke eier rettighetene?

- Det vet jeg ingenting om. Det har vi ikke undersøkt, sier Sæther.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at NA24 Propaganda er deleid av TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere