NA24.no

Tv 2 går internasjonalt

Direktør Helge Høibraaten (t.h) og teknisk direktør Glenn Skare Pedersen(t.v) i spissen, satser TV 2 nå på å selge sin web-tv-teknologi til andre kringkastere gjennom det nye selskapet Vimond Media Solutions.
Direktør Helge Høibraaten (t.h) og teknisk direktør Glenn Skare Pedersen(t.v) i spissen, satser TV 2 nå på å selge sin web-tv-teknologi til andre kringkastere gjennom det nye selskapet Vimond Media Solutions. Foto: TV 2
Utviklet gullgruve hos TV 2 Nettavisen

TV 2 Sumo er Skandinavias største kommersielle web-tv-tjeneste. Nå selger TV 2 sin egenutviklede web-tv-teknologi til andre kringkastere gjennom det nyetablerte selskapet Vimond Media Solutions AS.

TV 2 var tidlig ute med å etablere en egen nettbasert distribusjonsløsning. Siden starten i 2000 har TV 2 Sumo blitt videreutviklet både innholdsmessig og teknologisk, i takt med at antallet abonnenter vokste kraftig. TV 2 har hatt et tett teknologisk samarbeid med partnere som Microsoft og Akamai. Nå er teknologimiljøet i TV 2 Sumo skilt ut i et eget selskap, heleid av TV 2, med base i Bergen og et titalls ansatte. TV2 har allerede gjort samme øvelse med Vitzrt.

Brukes i Sverige og Finland
Teknologien som TV 2 Sumo baserer seg på er allerede solgt til svenske TV4 og finske MTV3. Løsningen tilpasses nå mobiltelefoner, mediebrett, spillkonsoller, flatskjermer og Blu-ray-spillere med nettilgang.

- Vi har i dag et forsprang på våre konkurrenter. Dette skyldes først og fremst at vi har vært tidlig ute, og at vi derfor har opparbeidet solid kompetanse og erfaring. Video-streaming og brukergrensesnitt for web-tv blir stadig mer komplekst. Nye skjermer og bokser skaper behov for nye videostrømmer og formateringer. Vi har kommet langt i denne utviklingen, derfor er også vårt produkt attraktivt for andre kringkastere. Skal vi klare å henge med i den raske teknologiutviklingen som skjer nå, er det en stor fordel at vi har flere ben å stå på. Det er en viktig grunn til at vårt teknologimiljø flyttes ut fra TV 2 og over i et eget aksjeselskap, sier Helge Høibraaten, direktør i Vimond Media Solutions.

Det nystartede selskapet satser internasjonalt på utvikling av gode tv-løsninger.

- Vi jobber med flere konkrete prosjekter som kan ende ut i nye kontrakter, både i Europa og andre verdensdeler. Og med flere kunder blir det lettere for oss å videreutvikle tv-løsningen vår, samtidig som det blir enda viktigere for elektronikkprodusentene å støtte den i sine produkter, sier Glenn Skare Pedersen, teknisk direktør i Vimond.

Stor kontrakt med Canal+
Vimond Media Solutions har allerede inngått en ny storkontrakt. Svenske C More Entertainment AB, som står bak CANAL+ i hele Norden, skal nå bruke Vimond-løsningen til sin satsing på nettdistribuert tv. C More eies av svenske TV4, som allerede har benyttet løsningen i flere år.

- For CANAL+ er distribusjon over internett et strategisk satsningsområde. For oss er det derfor viktig å ha en teknisk plattform som både gir suverene opplevelser for våre kunder og er fremtidsrettet i forhold til morgendagens små og store tv-skjermer. De positive erfaringene som TV4 har med løsningen, gjorde det naturlig for oss satse på et samarbeid med Vimond Media Solutions, sier Henrik Nilsson, Nordic New Business Manager i C More Entertainment.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere