NA24.no


VINNER TVEKAMPEN: «Farmen kjendis» og deltager Kari Jaquesson drar flere seere enn «Anno» og Magnus Vartdal og Stian Tusse Tønnessen.
VINNER TVEKAMPEN: «Farmen kjendis» og deltager Kari Jaquesson drar flere seere enn «Anno» og Magnus Vartdal og Stian Tusse Tønnessen.

TV 2 knuser NRK

Sist oppdatert:
«Anno» taper reality-krigen mot «Farmen kjendis».

TV 2 seiler opp som TV-favoritt i starten på året. «Farmen kjendis» samler horder av seere og spiser rekorder til frokost.

NRK er ikke nærheten av å hamle opp med «Farmen kjendis».

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Tross 20 minutter forsprang onsdag kveld klarte ikke «Anno» på NRK å slå ut «Farmen kjendis» på TV 2.

Ferske TV-tall viser at «Farmen» hadde 754.000 seere. Til sammenligning hadde «Anno» 662.000 seere.

I toppsjiktet

«Farmen kjendis» var også det mest sette programmet mandag kveld med 876.000 seere – den sterkeste «Farmen»-premieren noensinne.

Les mer: Rekord for «Farmen»

– Dette er en fantastisk start. Helt i toppsjiktet av det TV 2 noensinne har hatt av premieretall, så det er veldig godt fornøyd med, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2 til Nettavisen.

Det er 12 norske kjendiser som skal drive Storøy gård, slik den ble drevet for 100 år siden. I første episode ble Leif-Einar «Lothepus» Lothe valgt som storbonde, og i onsdagens episode måtte han velge en førstekjempe.

– Hvordan forklarer du suksessen?

– Jeg tror at dette er noe folk har lyst til å se av flere grunner. «Farmen» som TV-konsept er noe seerne har trykket til sitt bryst i mange år. De kjenner det godt. I tillegg er mange spent på hvordan kjendisene takler utfordringen –  det å reise 100 år tilbake i tid og leve under enkle kår, sier Jarle Nakken i TV 2.

«Anno» har derimot dalt i popularitet. Så langt har denne sesongen hatt en svakere oppslutning sammenlignet med tilsvarende periode i de to foregående sesongene.

Frykter ikke inflasjon

Før jul avsluttet TV 2 tolvte sesong av den reality-TV-serien. Også det til svært gode seertall.

Tross en ny runde med «Farmen» kort tid etter at den forrige ble avsluttet, frykter ikke programdirektøren inflasjon for den populære programserien.

– Dette er et TV-konsept som har så mange elementer i seg og preges i stor grad av de deltakerne som er på gården, og historiene er ulike fra gang til gang. «Farmen» har overlevd i mange år og seerne gleder seg til å se mer, sier Nakken i TV 2.

Ventet svakere seertall

I «Anno» på NRK er det 14 deltakere som skal søke lykken i Trondheim, slik byen var for nesten 500 år tilbake i tid.

– Vi er helt rolige på dette. Det er synd for publikum at to så gode reality-serier går opp imot hverandre, sier prosjektredaktør Unni Ødegård i NRK til Nettavisen.

Den fallende interessen for «Anno» forklarer hun slik.

– Vi hadde premiere 1. januar i fjor. Det er den dagen i året hvor det er flest nordmenn ser på TV. Det er helt klart at vi ikke ventet de samme tallene når sesong tre hadde premieredag en dag senere, fortsetter hun.

Redaktøren påpeker også at flere av seerne flytter fra lineær seing til nett spilleren til NRK. Det vil føre til at tallene totalt sett vil bli høyere.

Les også: Nordmenn rømmer NRK

Hva synes du om «Farmen kjendis» og «Anno»? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere