NA24.no

TV 2-kolleger om Davy Wathne: - Det var sexprat og skittsnakk


ANKLAGET FOR TRAKASSERING: Davy Wathne skapte et miljø hvor det var tøft å være kvinne.
ANKLAGET FOR TRAKASSERING: Davy Wathne skapte et miljø hvor det var tøft å være kvinne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere tidligere og nåværende TV 2-ansatte forteller om hvordan det var å jobbe med Davy Wathne.

– Han har hatt et seksualisert språk og kommentert kropper, pupper, rumper osv., det som kalles garderobeprat, og som ikke har noe å gjøre på en arbeidsplass, sier en kvinne som tidligere jobbet med Wathne i TV 2 til Aftenposten.

Avisen har snakket med fire nåværende eller tidligere TV 2-ansatte, som alle reagerer på uttalelsene Wathne har kommet med siden han forlot TV 2.

Torsdag ble det kjent at TV 2-nestoren sier opp etter 25 år som en av kanalens største profiler.

Les mer her: Davy Wathne slutter i TV 2 - beklager oppførsel

Og her: Davy Wathne slutter i TV 2: - Flere har opplevd ham som trakasserende

Oppfattet som trakasserende

Bakgrunnen er at TV 2 har mottatt en rekke varsler om at ansatte opplever han som trakasserende. 

Kvinnen, som ikke ønsker å bli navngitt, mener ikke problemene oppsto som følge av mangel på «støpning og robusthet». Det er det Wathne selv har gitt uttrykk for. Hun mener tvert imot at Wathnes «sexprat og skittsnakk», som hun kaller det, gikk langt utover det akseptable.

Hun reagerer på at Wathne har uttalt at det kun har vært et ønske om å gi konstruktive tilbakemeldinger.

Les også: Davy Wathne: - Jeg har aldri prøvd meg på en kollega

– Dette handler om hans måte å omtale kvinner på: At han kan snakke om kvinners utseende, fremtoning og bryster på en provoserende måte. Det kan være en kollega eller noen i idretten. For en kvinne er det provoserende å høre hvordan han snakker om kvinner, sier hun.

En annen kvinnelig eks-kollega forteller om en konkret hendelse hun opplevde som krenkende.

Les også: Wathne: - Noen burde sagt ifra

– Etter hendelsen grudde jeg meg hver gang vi hadde vakt sammen. Jeg meldte fra til nærmeste leder som sa «at Davy ikke mente noe med det, at det var sånn han var, og at vi måtte tolerere det», forteller hun til Aftenposten.

Innrømmer «garderobeprat»

Davy Wathne går til motangrep og mener det hele er en anonym kampanje, iscenesatt av krefter som ønsker å svekke TV 2 og som drar bort fokuset fra sexovergrep i andre mediehus.

Han ber de som mener han har oppført seg ufint, faktisk står frem med de konkrete beskyldningene.

– Da har de et ansikt og et navn. Da går det an å forholde seg til konkrete episoder, istedenfor bare dulgte hentydninger og sånt ullent snakk, sier han til Aftenposten.

Han medgir imidlertid at det har vært en røff tone på jobben og innrømmer at det har forekommet «garderobeprat».

Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, sier at Wathne har fått korrekser og tilbakemeldinger opp gjennom årene, men at det først er nå kanalen ser omfanget og hvor stort arbeidsmiljøproblem dette har vært for mange. Hun sier også at TV 2 i denne saken etter avtale med Davy Wathne har gått langt i å kommentere en personalsak de som arbeidsgivere normalt ikke ville sagt noe om.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere