NA24.no

TV 2-programleder: «Gigantisk feilvurdering»


BEKLAGER: Programleder Linn Wiik har sendt ut en melding internt i mediehuset.
BEKLAGER: Programleder Linn Wiik har sendt ut en melding internt i mediehuset. Foto: Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Men Linn Wiik mener TV 2 burde ha identifisert mannen som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen.

Det har stormet rundt TV 2-programmet «Snakk med Linn Wiik» denne uken. Programleder Linn Wiik viste fram et bilde av en ansatt som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. Programmet ble sendt på kvinnedagen torsdag 8. mars.

- En gigantisk feilvurdering

I en intern melding som Kampanje har fått tilgang til, omtaler Wiik beslutningen om å identifisere mannen uten klarsignal fra redaktørene i TV 2 som «en gigantisk feilvurdering».

«Det er nå helt tydelig for oss at vi aldri skulle gjort dette uten å snakke med Karianne som nyhetsredaktør på forhånd. Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd», skriver Wiik i meldingen.

- Burde identifiseres

Programlederen skal også ha tatt til ordre for at TV 2 burde ha identifisert mannen tidligere.

Etter det Kampanje kjenner til skal et stort antall journalister i TV 2 være av samme oppfatning, og beslutningen om å ta programmet av luften skal ha skapt høy temperatur internt i TV 2, fortsetter nettstedet.

- Intet besluttet

Nettavisen har vært i kontakt med nyhetsredaktør Karianne Solbrække onsdag kveld. 

- Når er Linn Wiik tilbake på skjermen igjen?

- Intet er besluttet ennå, sier Solbrække til Nettavisen. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere