*Nettavisen* Økonomi.

TV 2 punget ut etter identifiseringstabbe

En mann ble i september 2013 funnet død i en leilighet på Ravnåsen på Gulset i Skien. En 43 år gammel mann er tiltalt i rettssaken som nå pågår i Nedre Telemark tingrett. Foto: Per Åge Eriksen (NTB scanpix)

TV-kanalen betalte 30.000 i erstatning til tipser.

I 2013 rykket politiet i Skien ut til en leilighet på Gulset etter å ha blitt tipset av TV 2 om at det kunne finnes et lik på adressen. Opplysningene, som stammet fra en tipser som hadde kontaktet TV 2, viste seg å stemme.

Det såkalte «TV 2-drapet» går for tiden i Skien tingrett. Tirsdag forklarte tipseren fra 2013 seg. Han mener TV 2 brøt kildevernet og ga navnet hans til politiet. TV 2 har betalt mannen 30.000 kroner i erstatning for tort og svie, skriver Varden.

- Det var ikke tipshonorar, det var erstatning for brudd på kildevernet, sa tipseren i retten.

Vedkommende er selv i rusmiljøet og ville helst ikke ringe politiet. Derfor valgte han TV 2.

- Man ringer ikke til politiet sånn uten videre, sa han, ifølge Varden.

Tipseren forklarte videre at politiet stod på døren hans kun ti minutter etter at han hadde tipset TV 2.

Han skal ha ringt TV 2 anonymt og fra skjult nummer. Bakgrunnen for at han likevel oppga navnet sitt var at TV 2 hadde bedt ham om det i «tilfelle de hadde mer å spørre om».

Overfor Varden bekrefter TV 2 at de ga navnet på tipseren til politiet.

- TV 2 fikk sent på kvelden et nyhetstips om at det lå et lik et sted. Tipset ble oppfattet som så troverdig at TV 2 valgte å varsle politiet. Dette er ikke problematisk. Men så skjedde det en feil: Politiet fikk navnet på tipseren. Det har vi beklaget over for tipseren og forsøkt å rydde opp i senere, sier redaktør Bård Espen Hansen i TV 2 til avisen.

Annonsebilag