NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

TV 2 raser etter fotballtap

Sist oppdatert:
Sportsredaktør Bjørn Taalesen raser etter at fem av åtte kamper glapp.

Istedenfor å bli sendt på TV 2, går disse søndagsmatchene kun på nettet. VG og Aftenposten er blant avisene som skal vise eliteseriematcher på nettet.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Vi tror dette er en fullstendig farefull ferd å begi seg ut på nå. Jeg tror de overvurderer hva nettet har av muligheter, særlig på inntektsgrunnlaget, sier Taalesen til VG.

Han beskriver nettsalget som «en forferdelig dårlig avgjørelse», og sier at TV 2 ville by hundre millioner for disse kampene de neste fire årene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Etter at TV 2 har hatt enerettighetene til norsk fotball de siste fire årene, har Norsk Toppfotball og Fotballforbundet vis sitt felles selskap Fotball Media AS nå solgt fotballen stykkevis og delt.

Mens NRK har sikret seg lørdagskamp fra eliteserien, cupen for begge kjønnene og 1. divisjon, sitter TV 2 på en søndagskamp fra eliteserien og mandagsmatch på TV 2 Zebra. Resten av matchene går på nettet, mens TV 2 også har landskampene og Toppserien for kvinner.

- Vi ønsker å bygge opp internett som en kanal for norsk fotball, sier Knut Kristvang i Fotball Media AS til VG.

Energi- og nettselskapet Lyse vant i sommer budrunden om søndagskampene utenom TV 2 hovedkamp, og har siden i sommer forhandlet med TV 2 om salg av matchene.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere