NA24.no

TV 2 selger for milliarder

VAKKER: Glamorøs som alltid entret God Kveld Norge-programleder Dorthe Skappel 10 års festen i en kjole fra Hugo Boss.
VAKKER: Glamorøs som alltid entret God Kveld Norge-programleder Dorthe Skappel 10 års festen i en kjole fra Hugo Boss. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Økte omsetningen med fem prosent i 2008.

Resultatene ble kjent da A-pressen, som eier 50 prosent av TV 2, la fram sine tall for 2008 torsdag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nærmer seg tre milliarder
TV 2-konsernet omsatte for 2,7 milliarder kroner i fjor.

- Mediehuset TV 2 har hatt en tilfredsstillende resultatfremgang i 2008. Inntektsveksten er på fem prosent, hovedsakelig som følge av økte bruker- og distribusjonsinntekter. Også TV 2 merker den økonomiske krisen gjennom noe svakere etterspørsel etter reklame mot slutten av året. TV 2 opprettholder likevel en sterk posisjon, sier A-pressesjef Even Nordstrøm.

AE-TV, som er A-pressens og Egmonts felles eierselskap for TV 2, har et bidrag til A-pressens brutto driftsresultat i 2008 på 162 millioner kroner, 43 millioner kroner bedre enn fjoråret. Framgangen skyldes blant annet økte distribusjonsinntekter, bedret resultat i TV 2 Zebra og gevinster ved salg av aksjer, heter det i meldingen.

Smell for Nettavisen
Nettavisen er i ferd med å skifte eiere, fra TV 2 til AE-TV Holding og etterlater seg skralle resultater for de gamle eierne. Underskuddet for 2008 havnet på hele 63 millioner kroner.

– Resultatet er preget av mange nedskrivninger. Nettavisen er en helt annen virksomhet i inneværende år og har også nytt eierskap. Jeg har stor tro på at Nettavisen vil levere et resultat på pluss-minus null i 2009, med forbehold om at markedsutsiktene ikke endrer seg mye i negativ retning, sier Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-pressen og styreleder i Nettavisen til Journalisten.

A-pressens nettinntekter er på 240 millioner kroner. Nettinntektene utgjør 9 prosent av A-pressens annonseinntekter, og fem prosent av de totale inntektene.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere