Programmet «Snakk med Linn Wiik» som ble sendt 8. mars i år tas av luften og klippet er også fjernet fra TV 2 Sumo , ifølge DN.

Det skyldes at programleder Wiik 8.mars viste frem bilder av en tidligere TV 2-ansatt som fikk sparken fordi han sex-trakasserte flere kvinnelige kolleger.

Hun innledet programmet på kvinnedagen med:

«I 2018 – i verdens rikeste land. Jeg har prøvd å lete litt for å finne gode grunner til at kvinnedagen fortsatt er aktuell, og jeg tror jeg har funnet sånn åtte-ni stykker».

- Selvstendig avgjørelse

Den tidligere TV 2-ansatte ble identifisert mot slutten av bildesekvensen, noe Wiik begrunner slik:

– Vi laget en liste med bilder over de mest omtalte #metoo-sakene i forbindelse med kvinnedagen 8. mars. Med tanke på alvorlighetsgraden i saken mente vi denne mannen hadde en naturlig plass på en sånn liste. Det var en selvstendig redaksjonell avgjørelse – uavhengig av at saken har skjedd i vårt eget hus, sier Wiik til DN.

- Skulle ikke ha skjedd

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 sier hun ikke visste om identifiseringen og betegner dette som en alvorlig svikt fra kanalens side.

- Dette skulle ikke ha skjedd. Det har ikke vært min linje å identifisere vedkommende. Derfor ble det avpublisert da jeg fikk vite om det, sier Solbrække til Medier24.

Ifølge DN ble programmet lagt ut på TV 2 Sumo igjen mandag ettermiddag, men da uten det aktuelle klippet hvor den tidligere TV 2-ansatte ble identifisert.

TV 2: - Kan ikke si noe mer

Nettavisen har vært i kontakt med Solbrække tirsdag ettermiddag.

- Kan du si noe mer om hva som sviktet i rutinene og hva som skjer videre med programmet og programleder Wiik?

- Nei, jeg kan ikke si noe mer om saken foreløpig, sier hun til Nettavisen.