NA24.no

TV 2 tjente 110 millioner

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Drar inn gode penger for eieren.

A-pressen fortsetter trenden fra første halvår og leverer svært gode resultater innenfor alle områder. Både TV 2, lokalavisene og trykk har en forsterket positiv utvikling i tredje kvartal, skriver selskapet i en melding.

A-pressen har et brutto driftsresultat (EBITDA) på 170 millioner kroner korrigert for engangseffekter i tredje kvartal. Den underliggende driften er 57 millioner kroner bedre enn tilsvarende periode i fjor. EBITDA-marginen korrigert for engangseffekter er da på 15,7 prosent.

Sterkt av TV2
Ekstraordinære pensjonskostnader i forbindelse med omleggingen av AFP-ordningen belaster resultatet til A-pressen med 31 millioner kroner. Brutto driftsresultat (EBITDA) inklusiv engangseffekter er på 139 millioner kroner, 9 millioner kroner svakere enn samme periode i fjor. EBITDA-marginen er på 12,8 %.

Den underliggende driften for mediekonsernet er samlet sett den sterkeste A-pressen noen gang har levert.

TV 2 viderefører den gode utviklingen med en vekst mot fjoråret på 15 prosent. TV-selskapet dro inn utrolige 110 millioner kroner i tredje kvartal, mens A-pressens andel var på 56 millioner kroner.

- Det er gledelig å se at de lyspunktene vi så på markedssiden i andre kvartal har forsterket seg i tredje kvartal, samtidig som kostnadskontrollen er god, skriver konsernsjef Even Nordstrøm i A-pressen i en melding.

Inntektene øker
Annonseinntektene for konsernet samlet øker med 6,4 prosent i tredje kvartal. Papirannonseinntektene for sammenlignbare lokalaviser har en vekst på 2,6 prosent.

Nettinntektene for konsernet øker med 28,9 prosent til 95 millioner kroner, mens TV 2 AS øker tv-reklameinntektene med 14,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere