NA24.no

TV 2s sportssjef sykmeldt etter storm rundt trakasseringssak


Sportsdirektør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, er sykemeldt.
Sportsdirektør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, er sykemeldt. Foto: Arne Ristesund, Bergensavisen (BA.no)
Sist oppdatert:
Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2, er sykmeldt etter den siste tidens bråk rundt sextrakassering i kanalen.

Det skriver DN fredag, som får det bekreftet av TV 2s konsernsjef og sjefredaktør Olav Sandnes.

– Vegard har selv forklart sine ansatte og kolleger at totalbelastningen er blitt for stor. Det tror jeg flere har forståelse for, sier Sandnes til avisen.

Det er redaksjonssjef Anniken Jonassen Hjertholm i TV 2-sporten, som går inn som hans stedfortreder. Det er ikke kjent hvor lenge Jansen Hagen er sykemeldt, skriver Bergensavisen.

Visste om seksuell trakassering

Dette skjer etter at det for knappe to uker siden kom en rekke avsløringer om trakassering i TV 2. Da kom det også frem at Vegard Jansen Hagen lot en mannlig ansatt fortsette i kanalen i over ett år, selv etter at det ble kjent at mannen hadde seksuelt trakassert og sperre to kvinner inne på et hotellrom.

Dette kom frem etter at medieprofil Aleksander Schau fortalte via en rekke Twitter-meldinger om sitt kjennskap til flere episoder av seksuell trakassering og overgrep i mediebransjen. Episoder han har observert gjennom sin tid som ansatt i TV 2 og NRK.

– Det var en grov feil å ikke gripe inn da jeg først ble gjort oppmerksom på dette. Jeg har sovet på jobb, og konsekvensen av det er at medarbeidere har lidd overlast. Det skal ikke skje. Det er mitt ansvar, og på vegne av meg selv og TV 2 vil jeg si unnskyld til dem som har blitt rammet av det, sa han til VG.

Saken ble ikke bedre da tidligere kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy, gikk ut i VG og anklaget Hagen for å ha forklart seg delvis løgnaktig om hva han visste om en av de grove trakasseringssakene i kanalen.

Torsdag forrige uke ble det kjent under et allmøte i TV 2 at Jansen Hagen fikk bli i stillingen som sportsredaktør.

Tiltaksplan

Etter allmøtet torsdag i forrige uke sendte TV 2 ut en pressemelding, hvor ledelsen forteller om tiltak som nå er iverksatt.

TV 2s plan går i korte trekk ut på å bygge kunnskap om hvordan ulike situasjoner relatert til seksuell trakassering skal håndteres, å gjennomføre en grundig kartlegging i samarbeid med tillitsvalgte, å se etter forbedringspotensial ved varslingsrutiner, samt å senke terskelen for å melde fra om slike saker.

I tillegg vil disse tiltakene bli evaluert etter et halvt år.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere