NA24.no

REKORD: Aleksander knuste konkurrentene i MGP.
REKORD: Aleksander knuste konkurrentene i MGP. Foto: Sara Johannessen (SCANPIX)

TV-lisensen øker

Sist oppdatert:
Se hvor mye Giske vil du skal betale!

- Vi kan ikke være misfornøyd med lisensforslaget for neste år, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Han sier 2010 blir et krevende år, men at NRK skal få til et godt, men nøkternt, Eurovision Song Contest-arrangement, selv om de ikke fikk tilleggsbevilgningen de ønsket seg.

Kulturminister Trond Giske foreslår en økning av lisensen på 92 kroner for 2010 sammenlignet med årets lisens. Med åtte prosent moms lagt på toppen blir økningen for forbruker på 99 kroner.

NRK-lisensen blir dermed 2.254 kroner.

Bjerkaas legger ikke skjul på at det blir krevende å få NRKs budsjett helt i balanse i 2010, men lover at det ikke skal gå på bekostning av Eurovision Song Contest.

- Vi vil legge fram et budsjett for vårt styre som balanserer mellom behovet for å gjøre rom for Eurovision Song Contest og å skjerme mest mulig av vår øvrige drift. Vi må naturlig nok ha en gjennomgang av tallene, men jeg håper vi slipper store endringer i vår øvrige drift, sier Hans-Tore Bjerkaas i en pressemelding.

Regjeringens forslag til lisenspåslag neste år er i samsvar med det NRK ba om i sitt lisensbrev før Norge vant finalen i Moskva. Statens bidrag er først og fremst å være fornøyd med en langsommere gjennomføring av de forpliktelsene som Stortinget har pålagt NRK gjennom NRK-plakaten.

- Dette skal vi klare. Utfordringene blir å passe på at våre totale utgifter ikke havner på et uakseptabelt nivå. Det har vi greid før og vi har til hensikt å få det til også neste år, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere