TV-topp rømmer TV3

Trygve Rønningen har i dag valgt å si opp sin stilling i MTG.

Trygve Rønningen har i dag valgt å si opp sin stilling i MTG. Foto: (TV3)

- Med blandede følelser jeg forlater skuta, sier Trygve Rønningen.

06.09.11 14:33

Den profilerte TV-toppen Trygve Rønningen går av som sjef i MTG, melder Kampanje. Årsaken er svake seertall for TV3 i Norge.

- Dette er en beslutning som har modnes over tid, men som er utløst av at jeg ikke er fornøyd med hva vi har prestert den siste tiden. Jeg har fortsatt tro på at TV3 vil lykkes i sin langsiktige strategi, og det er med blandede følelser jeg forlater skuta, sier Rønningen til Kampanje.

Tøff konkurranse fra TVNorge
I løpet av våren har TVNorge klatret nærmere TV 2 når det gjelder markedsandeler, det har imidlertid ikke TV3 klart.

Ifølge VG hadde TV 2 en markedsandel på 18,7 prosent, TVNorge 7,4 prosent mens TV3 hadde 5,4 prosent.

Høstens sendinger er utrolig viktige for TV-selskapene. Det er utviklingen her som setter standard for hvor mye penger annonsørene puttet inn i kanalen ved neste store forhandlingsrunde, som er inngangen til 2012.

Mandag hadde TV3 premiere på satsingene «Fristet» og «Hotell syden» men seerne sviktet premieren. Les mer her:

Også «Robinsonekspedisjonen», «Det blir bedre» har levert svakere seertall enn ventet. Mens «Spesialenheten» har premiere i morgen.

Skal finne ny sjef
Administrerende direktør Lasse Kokvik i TV3/Viasat 4 sier de nå starter jobben med å finne en etterfølger til Rønningen.

- Vi starter nå jobben med å finne ny programdirektør i TV3/Viasat 4. Vi ønsker Trygve lykke til med fremtidige utfordringer og ønsker å takke ham for innsatsen han har gjort i selskapet, sier Kokvik til Kampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.