*Nettavisen* Økonomi.

TV Vest gjenoppstår

Foto: (TV Vest)

Ansatte går videre etter at Stavanger Aftenblad kastet kortene.

Den 29. oktober i år ble det bestemt at Stavanger Aftenblad ikke lenger skulle tilby kringkastet TV. Samtidig fikk de ansatte i TV Aftenbladet en mulighet for å videreføre TV-driften. En gruppe bestående av Bjørn Lunde Kristensen, Geir Arne Selvær og Jørund Kopren har i dag fått på plass den endelige avtalen mellom de ansatte i TV-redaksjonen og Stavanger Aftenblad og driver videre under navnet TV Vest.

Avtalen gjør at 11 aksjonærer i TV Vest får en god start på den nye TV-kanalen i Rogaland, ifølge en pressemelding.

TV Vest flytter inn i et eget lokale som eies av Stavanger Aftenblad og benytter studiofasiliteter i tredje etasje i Mediehuset. TV Vest overtar produksjonsutstyret som ikke lenger skal brukes av Stavanger Aftenblad rimelig.

Ledelsen i Stavanger Aftenblad har opptrådt meget velvillig i denne prosessen, noe som har vært avgjørende for at dette skulle bli en realitet, ifølge meldingen.

TV Aftenbladet vil fortsette med sendinger inntil TV Vest starter sending på samme den 1. februar 2010. Kanalen ble i sin tid startet under navnet TV Vest i 1996. Den ble senere kjøpt av Stavanger Aftenblad og byttet i januar 2009 navn til TV Aftenbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.