NA24.no

TV2 går glipp av fotballgodbit

Foto: GLYN KIRK (Afp)
Sist oppdatert:
Viasat forlenger sine eksklusive rettigheter til UEFA Champions League i Skandinavia.

Viasat Broadcasting har forlenget sine eksklusive rettigheter til UEFA Champions League i Norge, Sverige og Danmark. Avtalen gjelder til og med sesongen 2014/2015, som avsluttes med den store finalen våren 2015. Rettighetene inkluderer fri-tv og betal-tv, samt mobile enheter og internett, melder Viasat i en pressemelding.

- UEFA Champions League er verdens beste fotballturnering for klubblag, og turneringen har en dedikert tilhengerskare i hele Skandinavia. Dette er en nøkkelrettighet for oss, og forlengelsen av disse eksklusive rettighetene styrker ytterligere vårt langsiktige og suksessrike samarbeid med UEFA og TEAM Marketing, som begge har gjort en enestående jobb med å utvikle turneringen.

Les også: TV2 vil ha enda en sportsgodbit

Rettighetene til UEFA Champions League er ytterst attraktivt for enhver tv-stasjon, og det har vært flere som har kjempet om rettighetene i både Norge, Sverige og Danmark, sier sportssjef Stian Kleppo i Viasat.

- Vi har sendt UEFA Champions League i totalt 18 år, og kan med rette si at Viasat er Skandinavias viktigste forvalter av sportsrettigheter. Vår posisjon er sterkere enn noensinne, og vår omfattende rettighetsportefølje innen sport gjør oss i stand til å tilby seerne det beste innholdet på fri-tv, betal-tv og via internett. Vi vil fortsette å videreutvikle vårt premiuminnhold innen sport og ser frem mot å tilby seerne våre den beste sportsunderholdningen i verden, sier Stian Kleppo.

- UEFA Champions League er en fantastisk sportsrettighet, og vi i MTG Norge er meget stolte over å ha forlenget denne avtalen til og med 2014/2015-sesongen, sier administrerende direktør Hein Espen Hattestad i MTG Norge. Viasat Broadcasting kommer til å sende alle kampene fra UEFA Champions League på sine fri-tv- og betal-tv-kanaler i Skandinavia. Kampene vil også bli tilgjengelig på web-tv-tjenesten Viaplay, som tilbyr direktesendt sport og underholdning til PCer, nettbrett, smarttelefoner og internett-tilkoblede TVer. Viasat har allerede de eksklusive rettighetene til UEFA Champions League ut 2011/2012- sesongen, og selskapet har hatt disse rettighetene helt siden 1993. Rettighetene er tilegnet gjennom TEAM Marketing, UEFAs globale agent for de kommersielle rettighetene til UEFA Champions League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere