TV3 har aldri før gjort det dårligere

Katastrofale tall for kanalen.

04.02.14 13:33

Tall for januar viser at kanalen når kun 3,3 prosent av seerne over 12 år. Det er tidenes svakeste tall for TV3. På ti år har nesten to tredjedeler av seerne skrudd av eller skiftet kanal.

- Utviklingen de siste årene er ikke særlig positiv. Den nye programledelsen ser ikke ut til å ha å lykkes med å snu den negative trenden, sier Glenn Engebretsen, TV-ekspert i mediebyrået MEC, til Nettavisen.

Han forklarer de dårlige seertallene med en rekke feilslåtte satsinger. For eksempel ble «Kjærlighetsredet» og «Skjulte skatter» tatt av luften i høst.

Les mer: TV3-flopp tatt av skjermen

- Vårprogrammet vitner om at de har tatt lærdom og nå satser mer sikkert, fortsetter TV-eksperten.

Savner bredere repertoar

Per Christian Strand Teslo er ikke overrasket over de dårlige TV3-tallene. Det er forventet.

- Det er først etter OL at TV3 kommer med program som «Paradise Hotel» og «Hele Norge Baker», som har levert sikkert de siste årene, sier han til Nettavisen.

Foto: Privat

«Lukket visning» kommer også på etter OL.

- Jeg håper og tror at det vil slå an i likhet med «Boligjakten». Jeg tror vi vil oppleve som i 2013 at TV3 kommer sterkere utover senvåren. De vil da levere jevnt med blant annet «Paradise Hotel» som historisk sett har fenget seerne, fortsetter han.

Likevel, Teslo er ikke helt fornøyd.

- TV3 skulle ha hatt et litt bredere repertoar av programmer da både TV 2 og TVNorge har mye skyts denne våren, sier han.

- Vi leverer som planlagt

Nedgang til tross, det viktige for TV3 er det kommersielle tv-markedet, altså seerne mellom 15 og 50 år.

- Nå er ikke vi en allmennkringkaster som måler valutaen i «alle seere 12+». Vi leverer stødig innenfor målgruppene annonsørene vil ha, sier Line Vee Hanum, pressesjef i TV3, til Nettavisen.

Foto: Tv3

- I tillegg til dette fortsetter vi å øke på våre play-kanaler, men web-TV er fortsatt ikke regnet inn i de offisielle tallene. Foreløpig har vi bare startet opp med noen av våre egenproduksjoner, men de har til gjengjeld startet veldig godt. Vi fortsetter med andre ord å levere som planlagt, fortsetter hun.

Hett på nett

I januar leverte TV3 13 prosent flere videostarter enn for januar i fjor, og lå med det tett oppunder en million videostarter i forrige måned.

- Her ligger vi helt i tetfeltet blant de norske kanalhusene og fanger vi opp mye seing blant de moderne TV-seerne, som er opptatt av å se godt innhold seere uansett når, hvor og på hvilken plattform de foretrekker, sier pressesjefen.

TV3 er ikke alene om dårlige seertall i januar. Nettavisen kunne fredag melde at TV 2 hadde tidenes nest dårligste januar-tall.

Les mer: Krisetall for TV 2

Hva synes du om de forskjellige TV-kanalene? Si din mening i kommentarfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag