*Nettavisen* Økonomi.

Tviler på at Stordalen klarer å selge 30.000 bøker

GIR UT BOK: Raidforsøk, dobbeltmoral og milliardavtaler er noen av temaene i Petter Stordalens bok som kommer ut i midten oktober. Her er hotelleieren avbildet under en pressekonferanse i 2014 (montasje).

Eksperter usikker på om hotellkongen klarer å selge nok bøker.

Nordic Choice-eier Petter Stordalen er aktuell med ny bok. Etter hva Nettavisen erfarer, har boken et førsteopplag på 30.000. I boken forteller forretningsmannen om raidforsøk, dobbeltmoral og milliardavtaler.

Eksperter Nettavisen har snakket med, tviler på at Stordalen vil klare å selge alle bøkene.

Havner under juletreet

– Jeg tipper at han selger 20.000 bøker. Resten blir julegaver til de ansatte i Choice, sier rektor ved Markedshøyskolen Trond Blindheim til Nettavisen.

Han trekker fram flere eksempler på kjente personer som har utgitt bøker og ikke har lyktes.

– Det er en langt fra alle bøker som nevnes ofte i media, som blir bestselgere. Hallvard Flatland fikk masse avisomtale for boken «Alltid på en fredag», men den solgte svært dårlig, sier Blindheim.

– Også biografien til Mia Gundersen fikk masse oppmerksomhet, men solgte dårlig, fortsetter han.

Lover å signere alle bøkene

Forfatter, bokanmelder og journalist Tom Egeland har selv utgitt flere bestselgere. Han er enig med Blindheim.

– Han har vel ikke skrevet en roman? Dette er et veldig høyt opplagstall, men jeg kjenner ikke boken eller forretningskonseptet, understreker han.

– Det er klart at Petter Stordalen er en spennende fyr med et stort publikum. Dessuten har han sikkert råd til å gi ut denne boken. Bøkene han ikke får solgt, kan han selge på Mamut-salget, fortsetter Egeland til Nettavisen.

Nettavisen har vært i kontakt med Petter Stordalen, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Mandag kveld la han ut følgende melding på Facebook:

«Fikk nettopp beskjed om at 3000 herlige nordmenn allerede har kjøpt boka. Herrejemini! TUSEN TAKK! Om du har kjøpt bok eller ikke er du uansett hjertelig velkommen på boklansering på Litteraturhuset i Oslo 10.oktober kl 12.00! Der skal jeg lese fra boka og rikker meg ikke før alle som vil har fått signert boka si.»

- Få bøker har ligget bedre an
- Vi uttaler oss ikke om førsteopplaget utover at det ble tomt på førsteeuttaket fra de ulike distribusjonskanalene, sier Berit Veiset i Aller Media til Nettavisen.

Hun forteller at det er bestilt i underkant av 20.000 bøker fra Bladcentralen og bokhandlere, kiosker og dagligvarehandel.

- Det er bare en ting som skaper bestselgere, og det er kanongode bøker, og Petter Stordalens bokdebut er rett og slett en pageturner. Og basert på et forhåndssalg på vanvittige 3.000 bøker tre uker før utgivelse, kan jeg si at få bøker har ligget bedre an. Men det viktigste er som sagt boken i seg selv, og den er en ekstremt ærlig og lærerik pageturner om forretningsliv, privatliv og entrepenørskap, fortsetter Veiset i Aller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag