NA24.no

TVNorge er skuffet over «Ari og Per»

Foto: TVNorge (TVNorge)
Sist oppdatert:
Kanalen har ikke bestemt om Ari Behn og Per Heimly skal få fortsette.

I høst ble «Ari og Per løser verdensproblemer» tatt av skjermen. Etter skuffende seertall ville TVNorge prøve et annet sendetidspunkt.

Det har ikke vært suksess.

Programmet tirsdag kveld hadde i snitt 95.000 seere mot 68.000 i forrige uke, viser tall fra mediebyrået MEC.

- Vi skulle gjerne sett at programmet gjorde det bedre. Vi er veldig fornøyde med programmet, men tallene er dessverre litt skuffende, sier Espen Skoland, informasjonsdirektør i TVNorge, til Nettavisen.

LES OGSÅ: - Løpet er kjørt for Ari og Per

I programmet har Ari Behn og Per Heimly reist verden rundt for å løse planetens problemer. Blant annet har de prøvd å løse etnisk konflikt i Bosnia, gjengkriminalitet i Los Angeles og Statoils konflikt med urbefolkningen i Canada.

Ikke enig med seerne

- TVNorge skal ikke bare være best på humor. Vi har også et mål om å bli best på underholdning. Da må vi av og til ta noen sjanser for å nå ut til nye seergrupper. Vi er heldigvis i en posisjon der dette er mulig, sier Skoland.

«På liv og død» som går rett før «Ari og Per løser verdensproblemer» har langt bedre seertall, og bidrar sånn sett til å løfte seertallene til programmet.

- Hvordan forklarer du forskjellen i oppslutningen mellom de to programmene?

- Sånne ting er ofte vanskelig å forklare. «På liv og død» fikk mye oppmerksomhet i forkant. Det hjelper alltid en del. Hvorfor «Ari og Per løser verdensproblemer» i seg selv ikke har slått an er vanskeligere å forklare. Vi har alltid vært veldig begeistret for dette programmet, men må dessverre erkjenne at ikke alle seerne deler denne entusiasmen. Vi mener fortsatt at dette er et godt program, sier Skoland i TVNorge.

Vil ikke kommentere økonomi

- Taper dere penger på dette prosjektet?

- Vi kommenterer aldri kostnader direkte knyttet til enkeltprogrammer, men det er klart, når man tar sjanser, så er det ikke alltid man lykkes, sier han.

- Kommer dere til å satse på mer «Ari og Per»?

- Det er alltid viktig å diskutere muligheter med flinke folk, men noen konkrete planer foreligger ikke nå, forsetter Skoland i TVNorge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere