TVNorge lanserer TV-kanal for voksne

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Starter enda en ny kanal.

26.10.11 10:39

Etter å ha startet Fem og Max kommer TVNorge i januar med en ny TV-kanal som retter seg spesielt mot voksne. Kanalen har fått navnet Vox.

- Både blant seere og annonsører er det en stadig økende interesse for kvalitetsunderholdning beregnet på de som ikke lenger definerer seg som ungdommer. Mens NRK kjemper mot forgubbing, klarer de kommersielle kanalene i større grad å tiltrekke seg yngre seere. Vi mener nå at erfarne tv-seere må få et enda bredere kommersielt tilbud, forklarer TVNorge-sjef Harald Strømme i meldingen om hvorfor mediehuset nå også ønsker å rette seg mot det mer erfarne seermarkedet.

- Vox skal først og fremst henvende seg til seere i målgruppen 30+. På menyen står nye og gamle klassikere, britiske serier, krim, talkshow, humor og filmer. Vox skal være en bred kanal for den viderekomne TV-seeren, som føler seg voksen, enten hun er 32 eller 58, sier Strømme i meldingen.

Internasjonal trend
Blant norske TV-seere er målgruppen 30-59 år den eneste som øker TV-seingen i år. Mens målgruppen 12-29 så langt i år har brukt 130 minutter på TV i døgnet, har målgruppen 30-59 brukt hele 174 minutter foran skjermen. Det er 33 prosent mer enn de under 30. Det byr på muligheter, men bør også føre til et øyeblikks selvransakelse i det kommersielle TV-markedet, mener Strømme i meldingen.

- Til tross for statistikken, og til tross for at modne seere er en voksende og svært kjøpekraftig målgruppe, er det nettopp denne gruppen som har vært gjenstand for minst oppmerksomhet blant de kommersielle tv-aktørene.

- I andre TV-markeder ser vi at trenden er i ferd med å snu. Både i Danmark og Sverige har liknende kanaler opplevd suksess. Også amerikanske TV-kanaler går i større grad i denne retningen, sier han i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag