TVNorge sender politisk reklame

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Gir bort sendetid til de politiske partiene.

18.08.09 06:31

13 politiske partier får gratis sendetid til en verdi av 100.000 kroner i forkant av høstens stortingsvalg. Tidligere har TV 2 konkludert med at de ikke tar sjansen på å sende politisk reklame.

- TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig. Dette er fastslått av menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, som står over norsk rett. Samtidig registrerer vi at den norske regjeringen ikke retter seg etter dommen. I mangel av et fungerende lovverk, velger TVNorge å tilby landets 13 største partier gratis sendetid på helt like vilkår. På den måten vil både partier og seere erfare hva politisk reklame er i praksis, uten at man gir noen partier en unfair fordel kort tid før valget, sier TVNorges administrerende direktør Harald Strømme i en pressemelding.

Strømme sier de ønsker en regulering av politisk reklame.

- TVNorge avholder seg fra å selge politisk reklame på kommersielle vilkår i forbindelse med dette valget, selv om vi mener vi kunne gjort det i fraværet av et fungerende lovverk. Vi er imidlertid ikke tilhengere av et uregulert frislipp, og ber derfor Kulturdepartementet ta initiativ til et nytt lovverk som regulerer all politisk reklame, sier Strømme.

Kanalen åpner for visning i toukersperioden fra 24. august til 9. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag