*Nettavisen* Økonomi.

Twitret under fengslingsmøtet

Foto: Heidi Schei Lilleås

Lov med mobiltelefon under fengslingsmøte for 22. juli-terroristen.

Jan Fredrik Breivik (16) visste ikke at det ikke var lov til å bruke sosiale medier under fengslingsmøtet for 22. juli-terroristen.

- Jeg har flere venner som var på Utøya. En av dem sa til meg: «Om du får lov eller har mulighet, hold meg oppdatert på Twitter». Og det gjorde jeg, forteller Jan Fredrik Breivik.

I retten ble det gitt beskjed om at man kunne bruke mobiltelefonen så lenge det ikke forstyrret, dermed twitret Jan Fredrik Breivik fortløpende, og ble kanskje den eneste i verden som rapporterte i sanntid hva som ble sagt under fengslingsmøtet mandag, skriver VG.

På Twitter fikk 16-åringen beskjed fra flere journalister om at han brøt referatforbudet og kunne bli straffet. Han ble redd, og fjernet meldingene. Senere ble referatforbudet opphevet.

Iwar Arnstad i Domstoladministrasjonen minner om at referatforbud gjelder både privatpersoner og journalister, i alle medier.

- Det skal ikke gjengis offentlig, og da skal man i alle fall ikke publisere det noe sted. Sånn sett spiller det ingen rolle om det gjøres på Twitter eller Facebook, sier han til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag