*Nettavisen* Økonomi.

Tybring-Gjedde raser mot Skavlan

Fredrik Skavlan intervjuer SD-leder Jimmie Åkesson under ukens sending. Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde reagerer sterkt på intervjuet.

- Aldri mer Skavlan!

28.03.15 15:24

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde raser mot Fredrik Skavlan og hans intervju med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Christian Tybring-Gjedde er lite fornøyd med Skavlans intervju med SD-leder Jimmie Åkesson. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Skavlans trakassering av SD-leder Jimmie Åkesson i kveldens program var en skam for NRK, skriver Tybring-Gjedde på Facebook.

- Skavlans respektløse behandling av sin langtidssykemeldte gjest var en studie i vulgær elitistisk propagandajournalistikk. Unnskyld Sverige!, fortsetter Frp-politikeren.

Skavlan spurte blant annet om SD fortsatt vil gå inn for å felle enhver regjering som jobber for økt innvandring, og viste til ordbruk som «parasitter» og «jødesvin» fra personer tilknyttet partiet.

– Det er ikke noe jeg står bak, det vet du, svarte Åkesson.


- Hele familien reagerte

Under sakens kommentarfelt på Nettavisens Facebook-side strømmer det på med kraftig skyts:

- Aldri mer Skavland! Dette tok kaka. Ikke tilgivelig oppførsel av en mangeårig profesjonell programleder mot en person som har gått i veggen og forsøker skrittvis å komme tilbake igjen... Mildt sagt utrolig! skriver en leser.

- Hele familien reagerte på Skavlans motbydelige behandling av Åkesson. Ikke mer Skavlan på oss, skriver en annen.

Også på Twitter kokte det over med meninger om intervjuet med SD-lederen, ikke bare negative, men også positive:


«Boikott Skavlan»

I natt ble også Facebook-siden «Boikott Skavlan» opprettet. I beskrivelsen for gruppen står det at «Vi vil protestere mot den skammelige behandlingen Jimmie Åkesson fikk i programmet Skavlan den 27.03.2015». I skrivende stund lørdag formiddag har gruppen 1640 likes.

Kritikk mot å la Åkesson slippe til

I forkant av intervjuet ble det rettet kritikk mot SVT på sosiale medier for å la den omstridte SD-lederen i det hele tatt skulle få slippe til på talkshowet.

«Enkel opplysning til SVT: Upartiskhet innebærer ikke at det svenske folket må spise taco til rasister under beste sendetid», er en av reaksjonene som SVT har fått på Twitter.

Under programmet, som ble spilt inn flere dager i forveien før sending fredag kveld, annonserer Åkesson at han er tilbake som partileder etter måneder med sykefravær.

– Min ambisjon er at jeg er tilbake og begynner å jobbe igjen etter den 31. mars, sier han i programmet.

Tirsdag holdt Svenska Dagbladet også en nettdebatt under tittelen «Rett eller feil at Åkesson inviteres til Skavlan?»

– En opptreden hos Skavlan innebærer at man blir møtt med en ganske sympatisk tone, og får anledning til å fortelle sin historie. Åkesson kommer trolig til å fortelle hvordan utbrentheten har forandret ham, uten å få altfor nærgående spørsmål i retur. Med respekt å melde, så er ikke Skavlan noen revolverjournalist, sier statsviter Anders Sannerstedt ved Lunds universitet, som har forsket på Sverigedemokraterna.

SVT mener de ikke gir Sverigedemokraterna gratis reklame ved å sende Skavlan-programmet før partiet skal holde pressekonferanse.

– Da Stefan Löfven var med, så fikk vi kritikk for det. Det samme skjedde med Carl Bildt, sier SVTs programdirektør Robert Olsson til avisa.

Flere Skavlan-reaksjoner under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag