NA24.no

U-land håver inn på nett

Uten å vite det har du helt sikkert bidratt med penger til Kamerun.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kamerun er et afrikansk land rikt på ressurser som kaffe, kakao og olje. Men landet har en en inntektskilde som er hypermoderne og totalt annerledes enn de tradisjonelle inntektskildene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det vestafrikanske landet får nemlig inntekter fra en av nettets mest lukrative koder, ifølge The Times.

Kamerun har nemlig .cm bak sine nettsider, og dette er en av de vanligste feilstavelsene når man skal skrive en .com-adresse. Dermed blir tusenvis av nettbrukere hver dag sendt til kamerunske nettadresser som ikke eksisterer. For det er nemlig kun registrert rundt 200 .cm-adresser.

Men i fjor signerte Kameruns regjering en avtale som gjør at alle søk etter .cm-adresser som ikke eksisterer blir ledet til siden agagoa, som er proppfull av reklame relevant til siden som brukeren opprinnelig ønsket å komme til. Dermed får denne siden enorme mengder med lesere og en stor omsetning på reklamesalget. Kamerun, hvor kun 10.000 av befolkningens 18 millioner innbyggere er på nett, får på sin side en pen sum av omsetningen.

Agagoa eies av den kanadiske domenehaien Kevin Ham som blant annet eier god.com og satan.com. Han eier over 300.000 domener, er regnet som den mektigste ukjente mannen på nettet og skal ha tjent rundt 70 millioner dollar i fjor alene på eierskapene.

Ifølge The Times skal Ham nå også forsøke å lage lignende avtaler med Colombia (.co), Oman (.om), Niger, (.ne) og Etiopia (.et).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere