NA24.no

UD-mann til BM

Seniorrådgiver Burson-Marsteller
Seniorrådgiver Burson-Marsteller (BM)
Burson-Marsteller har ansatt Eirik Bergesen som ny seniorrådgiver.

Bergesen har 10 års erfaring fra Utenriksdepartementet, der han har jobbet med kommunikasjon blant annet ved utenriksministerens sekretariat, ambassaden i Washington DC og EU-delegasjonen i Brussel.

– B-M er et globalt PR-byrå der Eiriks internasjonale kommunikasjonserfaring kommer til sin fulle rett. Eirik kjenner de politiske prosessene, EU-systemet, og nasjonale og internasjonale medier. Dette er svært verdifullt for våre kunder, ikke minst for de eksportrettede bedriftene. Ansettelsen er et ledd i B-Ms stasing på seniorrådgivere som kan jobbe på et høyt strategisk nivå, sier administrerende direktør Sigurd Grytten i en pressemelding.

Før Bergesen kom til B-M, var han tre år ved EU-delegasjonen i Brussel og tre år ved Den norske ambassaden i Washington DC. Han har også jobbet tre år som informasjonsrådgiver i utenriksministerens sekretariat.

Bergesen har spesiell erfaring med krisehåndtering, som informasjonsrådgiver for utenriksminister Petersen under tsunamien og som sentral i oppbygningen av det nye kriseapparatet til UD. Eiriks hovedekspertise er globale politiske prosesser, kommunikasjonsstrategi, omdømmeutvikling, krisehåndtering, EU/EØS og amerikansk politikk.

– Jeg ser virkelig fram til å bli en del av Norges fremste kommunikasjonsbyrå og håper og tror at jeg sammen med alle de andre dyktige kommunikatørene i B-M, skal skape merverdi for kundene, sier Bergesen.

Bergesen har presseerfaring fra Bergens Tidende og Nettavisen og har studert sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen og politisk filosofi ved University College Dublin. Eirik har også gått UDs aspirantkurs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere