NA24.no

Foto: Knut Falch (Scanpix)

Uenige om Lyn-omdømme

Sist oppdatert:
Ekspertene er usikker på om Mikel-saken skader Lyn.

Saken om Morgan Andersen har forfalsket kontrakter i sin tid som daglig leder i Lyn verserer i retten i disse dager. Ekspertene er uenige om FC Lyn vil bli skadelidende.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Ingen konsekvenser
Jacob Lund, som på vegne av DnB NOR styrer landets største sponsorbudsjett, er klar på at dette ikke vil slå negativt ut for FC Lyn.

- Det får nok ingen konsekvenser for Fredrikstad eller Lyn. Dette er ikke symptomatisk for Lyn eller Fredrikstad, dette er en sak hvor retten skal ta stilling til Morgan Andersens ledelse i Lyn, sier sponsorsjef Lund til NA24 Propaganda.

- Så dersom du skulle sponse norsk fotball ville du ikke hatt noen problemer med å vurdere Lyn?

-Nei.

- Kan skremme sponsorer
Mangeårig reklamemann og Stabæk-ansatt Ingebrigt Steen Jensen sier utfallet av rettssaken vil avgjøre hvor stor belastningen blir på den tradisjonsrike Oslo-klubben.

- For fansen vil det nok ikke gjøre den store forskjellen. Spillere og ledelse kommer og går, mens klubben og drakta består. Jeg tror ikke på noen publikumssmell. Når det gjelder sponsorene så er det en annen historie. De fleste sponsorer føler at de putter sin egen merkevare inn i en annen, og hvis det blir bevist at det er flere i Lyn som har hatt en uheldig rolle i denne saken så kan det bli bevegelser på sponsorsiden, sier Steen Jensen.

Han sier saken blir fulgt med argusøyne i andre klubber, men at forholdene i toppklubbene nok var verre før.


- Har blitt bedre
Steen Jensen sier toppklubbene har blitt ryddigere.

- Det har kommet inn mer profesjonell ledelse i de fleste klubber og det er en større kunnskap om økonomi, jus og andre forhold klubbene må kunne noe om. Mitt inntrykk var at det var atskillig mer «uryddighet på bakrommet» tidligere med svarte inntekter og «kontrakter på pølsepapir», sier Steen Jensen.

- Jeg er overbevist om at denne saken ikke er representativ for norsk toppfotball, vi driver med kjøp og salg av spillere, men det er ikke handelen alene som styrer hvordan vi opptrer. Når vi forhandler med Alanzinho om forlengelse av kontrakten er vi ikke bare opptatt av at Stabæk skal komme best mulig ut, vi ønsker også å være med på å sikre fremtiden hans, sier Steen Jensen til NA24.

Han mener kulturforskjellene mellom Norge og land som Brasil og Nigeria legger føringer og byr på utfordringer.

- Det er mye av det samme som StatoilHydro og Libya. I noen markeder fungerer det på en måte som vi er uvant med her, og samtidig skal man holde seg til det norske lovverket. Det er en utfordring, men inntrykket mitt er at det er ryddige forhold i norske klubber og lite «fikse dealer», sier Steen Jensen.

Uheldig sak
PR-rådgiver Trond Albert Skjelbred i Nor PR mener saken er uryddig håndtert.

- Dette er en veldig uheldig sak. Man undres jo i forhold til mange av elementene i denne saken. Jeg forstår ikke helt motivasjonen til Morgan, det er jo ikke han som sitter med pengene. Det har vært lite fokus på Atle Brynestad som hovedeier. Det har vært en farse fra dag én, med Manchester United, Chelsea, askeladden og gutten ingen kjenner. Saken er så utrolig vill, sier Skjelbred.

Han mener Andersen burde vært suspendert fra jobben så lenge denne saken verserte.

- I vanlige saker blir man gjerne permittert fra jobbene sine om man har saker mot seg, men i Fredrikstad var jo ikke det aktuelt. Brynhildsen (i pr-byrået BWPR) ble jo suspendert fra jobben sin da han hadde sak mot seg. Det er den ryddige måten. Men her har det vært mye urent trav. Det er også merkelig at Shittu ikke møter i saken når han har anmeldt Morgan, det lukter ikke godt, sier Skjelbred.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere