NA24.no

Underskudd for Mediaplanet

Logo, Mediaplanet
Logo, Mediaplanet (Mediaplanet)
Sist oppdatert:
Det oppdragsfinansierte avishuset Mediaplanet gikk på et underskudd i fjor.

Mediaplanet lager flere temabilag som bedrifter og bedriftsorganisasjoner betaler form, og som blir distribuert som bilag til for eksempel Aftenposten og Dagens Næringsliv.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det var i 2007 en god butikk, som sørget for nesten seks millioner kroner i kassen. Men i 2008 ble markedet surere.

Selskapets salgsinntekter falt fra 59 millioner kroner i 2007 til 53,4 millioner kroner i fjor. Dermed endte driftsresultatet med et underskudd på 2,2 millioner kroner, fra et overskudd året før på 7,9 millioner kroner. En av årsakene til denne svekkelsen var foruten at inntektene falt, også at lønnsutgiftene steg fra 17,6 millioner kroner i 2007 til 19,2 millioner kroner i fjor.

Resultat før skatt endte med et underskudd på 1,88 millioner kroner mot et overskudd på 8,1 millioner kroner årer før. Etter skatt endte selskapet med et underskudd på 1,5 millioner kroner. En kraftig reaksjon fra året før da selskapet kunne sitte igjen med et overskudd på 5,7 millioner kroner. I 2007 tok også selskapets eiere, Mediaplanet International AB, ut et overskudd på rett over 9 millioner kroner.

I årsberetningen skriver selskapet at det ikke er tatt strategiske endringer i fjor med tanke på satsningsområder, men at det har skjedd flere endringer i administrasjonen. Blant annet byttet selskapet ut administrerende direktør på slutten av fjoråret.

Egenkapitalen ble barbert til 1,5 millioner kroner som følge av det svake resultatet, men styret mener at det er forutsetning for fortsatt drift da morselskapet i Sverige har en sterk økonomisk stilling. Morselskapet har også la sine fordringer mot selskapet, som er på 7,5 millioner kroner, stå tilbake for andre kreditorers gjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere