NA24.no

Unibet kjøper damenes favorittside

(Scanpix)
Bingoside selges for halv milliard.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Skandinavias største spillselskap på nett, Unibet, hoster opp 564 millioner danske kroner for å sikre seg Mariabingo.com, ifølge epn.dk.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Spillsiden som Unibet nå har sikret seg har 176.000 registrerte kunder hvorav mesteparten er kvinner. Mariabingo er registrert på Malta, men eies av det svenske selskapet Maria Invest AB, som hadde en inntjening på 64 millioner danske kroner i årets ni første måneder.

Enorm industri
Bingo har på kort tid blitt en enorm industri. Bare i fjor omsatte nettspill med bingo for nesten 13 milliarder dollar og det er rundt ti ganger så mye som alle kasinospill til sammen. Hele 80 prosent av disse pengene kommer igjen fra det svake kjønn.

Bare i Sverige var det en omsetning på tre milliarder kroner i nettbingo i fjor.

I Storbritannia spilles bingo av hele tre millioner mennesker hver eneste uke, og dermed er det flere som spiller bingo enn det er som går på fotballkamper.

Satser på røykeforbud
Det er estimert at halvparten av bingokundene er røykere, og mange av disse røyker mens de setter sin lit til flaksen. Dermed var innføringen av røykeforbudet i England i juli dårlig nytt for industrien.

Unibet vurderer markedet for nettbingo som stort ettersom røykeforbud i bingohaller brer om seg i Europa samt at Internett blir stadig vanligere i private hjem.

Unibet er notert på Stockholm-børsens O-liste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere