NA24.no

Utfordrer tv-kanalene

Sist oppdatert:
Dokumentarfilmer utfordrer kvalitetskravene hos tv-kanaler.

Filmindustrien utforder tv-kanaler til å revudere kvalitetskriteriene for dokumentarer.

NA24 - din næringslivsavis

Det blir stadig mer vanlig med politisk ladede dokumentarfilmer som tydelig viser filmskaperens agenda, skriver Rushprint.

Ifølge Ketil Magnusson, leder for Oslo dokumentarkino, er dette en internasjonal trend som vil utvikle seg til å bli enda større, også i Norge.

– Det vi ser i Norge nå, er en tendens som har vart lenge internasjonalt, særlig i USA. Jeg tror veldig mange nå ser behovet for at man skal kunne komme ut med sine meninger, uten at filmen dermed har mindre betydning, sier han til Rushprint.

Norske tv-kanaler har fått mye pepper for deres avvisning av blant andre den kinoaktuelle norske dokumentarfilmen Smaken av hund. Grunnen til avvisningen skal være manglende kvalitet.

– TV-kanalene lever i en annen verden og opererer med objektivitet som et kriterium. Resultatet er at de får filmer som opprettholder myter. De «journalistiske» kvalitetskravene de oppgir holder ikke vann. Jeg mener at tv-selskapene må bruke andre kriterier for å måle kvalitet, sier Magnusson.

Under Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda, vil det 26. april holdes et seminar som skal utfordre tv-kanalene på dette området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere