*Nettavisen* Økonomi.

UT.no nominert til FN-pris

Foto: Skjermdump

Prisen går til nye medier som bidrar til en bedre verden.

Med mottoet ”Friluftsliv for alle” er UT.no blitt nominert til en FN-pris for nye medier som bidrar til en bedre verden. – I løpet av kort tid har NRK og Turistforeningen fått frem et rikt nettsted for tur- og naturinteresserte, sier nominasjonsansvarlig for World Summit Award i Norge, Kristian Bruarøy i TV2.

UT.no er en av fem norske nettsteder som er nominert til World Summit Award. WSA er en FN-pris som kårer verdens beste nettjenester og nettinnhold – nye medier som er med på å forbedre verden.

– Målet med UT.no er å inspirere alle til friluftsliv, enten det er kiting på vidda eller tur med hunden. UT.no er et nettsted med opplevelser, et møtested og et nyttig verktøy for oss nordmenn som er så heldige å ha mye natur å boltre oss i, sier redaksjonssjef for tjenester i NRK, Erik Bolstad.

Ett år gamle UT.no er et samarbeid mellom NRK og Den norske turistforening og åpner nå for innhold fra flere organisasjoner. Her kan alle finne forslag til turer som passer for dem, se detaljerte turkart og få smakebiter på eventyrlige naturopplevelser og tips om frisk hverdagstrening.

– Glede over naturen, kunnskap og kjærlighet til den, og sunne fritidsaktiviteter er bra for folkehelsa og øker bevisstheten rundt verdien av å ta vare på naturen, mener Kristin Krohn Devold, generalsekretær i Turistforeningen.

UT.no har flere tusen forslag til korte og bynære turer, og til lengre villmarksturer over hele landet, nettstedet er gratis og reklamefritt, og gir leserne mulighet til å plassere sine turfavoritter på kartet.

Hovedjuryen for World Summit Award er samlet i Hong Kong nå og i neste uke. Nominerte fra over 160 FN-land deltar i kampen om heder og ære fra en av verdens mest prestisjetunge priser for innhold på nett.

– Nettportalen kobler sammen redaksjonell og brukergenerert innhold, og skaper med video, karttjenester og interaktivitet en nyttig og levende tjeneste for alle turgåere, sier Kristian Bruarøy som sitter i juryen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag