*Nettavisen* Økonomi.

Valla vant i retten

Nå må mediehuset Bonnier punge ut.

10.03.09 14:46

Forfatter og journalist Kristin Valla mener hun ble usaklig oppsagt fra jobben som konstituert sjefredaktør i det Bonnier-eide magasinet Costume.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Valla gikk til sak og krevde erstatning for tapt sjefsredaktørlønn og oppreisning for svekket renommé. Nå har hun vunnet fram, ifølge den ferske dommen fra Oslo tingrett.

Fornøyd
Bonnier dømmes til å betale en erstatning til Valla på 75.000 kroner. I tillegg må mediehuset ut med nesten 250.000 kroner i saksomkostninger.

Valla sier i en kommentar til NA24 Propaganda at hun svært fornøyd med dommen. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Taklet ikke jobben
Kristin Valla ble ansatt som redaksjonssjef i motemagasinet Costume i mars 2006. Da sjefredaktøren i magasinet skulle i barsel ble Valla spurt om hun ville fungere i rollen som sjefredaktør. En forespørsel hun takket nei til. Men da sjefredaktøren ble sykemeldt mars 2008 måtte hun allikevel steppe inn. I samme periode ble en ny skjønnhetsredaktør ansatt. Hun markerte fort at hun ikke var enig i Vallas prioriteringer.

Det resulterte i en konflikten mellom de to og det toppet seg da Valla besluttet at hun selv ville dra på motevisning i Paris, noe skjønnhetsredaktøren var uenig i. Bråket endte med en mistillitserklæring undertegnet av syv ansatte.

I rettsdokumentene forklarer Bonnier oppsigelsen med at Kristin Valla ikke taklet redaktørjobben.

Godt etter Valla sluttet
- Slik jeg oppfatter dommen er den tvetydig. Det fremgår at «Retten finner det ikke sannsynliggjort at Kristin Valla ville fungert i stillingen som sjefredaktør fram til august 2009.» Retten viser her til at det var usikkert hvordan redaksjonen ville fungere etter at hun kom tilbake etter endt sykemelding, sier administrerende direktør Stig Jakobsen i Bonnier Media.

- Retten har altså erkjent at sjefredaktørstillingen var noe hun definitivt ikke taklet, likevel finner man at oppsigelsen er usaklig. Dette grenser til surrealisme. Som administrerende direktør i Bonnier Media kunne jeg ikke sitte og se på at en så mislykket sjefredaktør skulle ødelegge et helt blad.

Etter at Valla sluttet har redaksjonen fungert svært godt hevder Jakobsen.

- Kristin Valla krevde en erstatning på circa 450.000 kroner, hvorav circa 250.000 var for fremtidstap. Det fikk hun ikke noe av. At resultatet kun ble 75.000 kroner taler for seg selv, mener Bonnier-sjefen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag