NA24.no

Vanskelig å leve uten støtte

Sist oppdatert:
Avisorganisasjonene LLA og MBL håper på økt pressestøtte.

Fagsjef for næringspolitikk i Mediebedriftenes Landsforenings , Bjørn Wisted, sier de har et håp om økt støtte.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Regjeringen skrev i Soria Moria-erklæringen at de skulle øke pressestøtten, så det er klart at vi har et håp. Vi har imidlertid ikke fått signaler om hverken det ene eller andre i forkant av budsjettet, så vi er betingete optimister, sier Wisted til NA24 Propaganda.

Heller ikke Landslaget for Lokalaviser (LLA), som er interesseorganisasjon for over 100 fådagersaviser, har spent forventningsbuen stramt. -

- Vi har alltid forventninger til statsbudsjettet, og ikke minst når regjeringen sier i Soria Moria erklæringen at pressestøtten skal satses på. Vi er realister, spesielt siden kulturminister Giske har tonet ned denne erklæringen i det siste, sier generalsekretær i LLA, Rune Hetland, til NA24 Propaganda.

Avhengige av støtte
Han vil ikke gi noen definitive svar på hvor mange av hans medlemsbedrifter som er avhengige av pressestøtte for å overleve.

- La oss si det slik at tilfellet med aviser som er avhengige er jo relativt, spørsmålet er da om overleve er kriteriet eller om det er å gjøre en god jobb for leserne. Det er jo nødvendigvis ikke samme sak. Produksjonstilskuddet er avgjørende for alle for å kunne å gjøre en god jobb. Ganske mange ville fått vanskeligheter med å overleve uten støtten, forklarer Hetland.

Kulturdepartementet delte i fjor ut 252 millioner kroner i pressestøtte. Dagsavisen og Vårt Land var de som fikk mest, med henholdsvis 42,2 millioner og 34,1 millioner kroner. Klassekampen fikk 16,2 millioner kroner.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere