NA24.no

Vant over norsk forlegger

(Scanpix)
Leif GW Persson vinner over Bazar.

Leif GW Persson har i nesten to år vært offer for en rettighetsbasert krenkelse av sin tidligere forlegger i Norge, Bazar AS. Bazar har nå blitt dømt for brudd på rettigheter i en voldgift. Inkludert erstatning og saksomkostninger som innebærer en kostnad på nesten 500 000 svenske kroner for Bazar.

Det juridiske spørsmålet i Norge foregår i Schibsteds ledelse og Leif GW Persson har havnet i listene med en hver bok de har publisert. Mellom sommer lengsel og vinterens kulde var på de norske listene i tretti uker.

Leif GW Persson kjøpt tilbake rettighetene til alle hans bøker fra Bazar 2008 Til tross for fortsatte Bazar å publisere boka «Linda - som i Linda mor» i strid med eksisterende avtaler.

- Det var nesten selvinnlysende at Bazar ville bli dømt for brudd på rettigheter, men det er en fundamental viktig beslutning. Forfatteren er her den svake parten i forholdet til utgivere, så ofte kan det være vanskelig for en forfatter å bringe en handling når en utgiver har en dårlig oppførsel, sier Marcus Salomonsson ved Leif GW Perssons byrå Salomonsson Agency i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere