*Nettavisen* Økonomi.

Varsler nedbemaning i A-pressen

Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen holdt pressekonferanse i forbindelsen med Edda-Media-saken på A-pressens lokaler onsdag morgen. Foto: Karlsen, Anette (NTB Scanpix)

Eriksen skal kutte flere hundre millioner.

15.08.12 15:46

Onsdag morgen ble det klart at A-pressens kjøp av Edda Media var godkjent så lenge syv aviser blir solgt. Medietilsynet la i vurderingen vekt på at de avisene som skal selges skal kunne drives videre som levedyktige avisforetak. Det er derfor blant annet stilt vilkår om at noen av avisene må selges samlet.

Les også: A-pressen får lov til å sluke Edda

I juni godkjente Konkurransetilsynet A-pressens kjøp. Dagens vedtak fra Medietilsynet innebærer at alle forhold overfor tilsynsmyndighetene nå er avklart.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Varsler nedbemaning
Nedbemanningen kommer som følge av A-pressens kjøp av Edda Media.

A-pressen har nå tre uker på seg for å vurdere om de vil klage vedtaket fra tilsynet inn for Medieklagenemnda. Ifølge Journalisten mener Eriksen at det er relevant i arbeidet med nytt lovverk for medieeierskap.

Det betyr at kostnader nå skal kuttes, men konsernsjef Thor Gjermund Eriksen har ingen tall å komme med foreløpig.

- Det har jeg ingen presise tall på. Men det er klart at det blir noen hundre millioner kroner. Sammenslåingen vil ha konsekvenser for de ansatte og derfor skal vi ha gode prosesser med de ansatte om dette fremover, sier Eriksen på en pressekonferanse onsdag formiddag, ifølge nettstedet Kampanje.

Les også:A-pressen får lov til å sluke Edda

Vurderer anke
Ifølge det Journalisten kjenner til utgjør de syv avisene som skal selges rundt 350 millioner kroner av omsetningen.

- Jo mindre kostnader A-pressen har i konsernledelsen og sentrale virksomheter jo mer ressurser kan brukes på kjernevirksomheten, sier Eriksen til nettstedet Journalisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.