NA24.no

Veksten stopper for Google

Foto: BORIS ROESSLER (EPA)
Verdens mektigste medieselskap merker fallet i annonsemarkedet.

Google, som blant annet eier verdens mest populære søkeportal og som betegnes som verdens mektigste medieselskap, fremla resultat for andre kvartal torsdag kveld.

NA24 Propaganda -Norges største medienettsted

Selskapet kunne melde om en omsetningsvekst på 2,9 prosent fra samme periode i fjor. Men i første kvartal var omsetningsveksten på 6,2 prosent fra samme tid året før. Samtidig falt gjennomsnittsprisen for en Google-annonse med 13 prosent fra samme tid i fjor.

Da tallene ble kjent falt aksjekursen med 3,3 prosent i elektronisk handel.

Det er nettannonsering som står for mesteparten av omsetningen til selskapet, og ifølge Bloomberg News forventes det at markedet for nettbaserte annonser i verden vil stige med 10 prosent i år, en kraftig nedgang fra vekstraten på 22 prosent i fjor.

Antall klikk på Googles annonser falt rundt 2 prosent fra første til andre kvartal, melder selskapet.

Omsetningen endte på 4,07 milliarder dollar, noe som er rett i nærheten av hva analytikerne hadde forventet. Nettoresultatet endte med en oppgang på 19 prosent til 1,48 milliarder dollar, eller 4,66 dollar per aksje. Samme tid i fjor fikk selskapet et resultat på 1,25 milliarder dollar. Resultatet var således bedre enn forventet.

En av årsakene til den kraftige forbedringen i resultatene er at selskapet investerte langt mindre i årets andre kvartal enn tidligere. 139 millioner dollar ble investert, blant annet på et nytt datasenter. Dette representerer ifølge Bloomberg News en nedgang på 80 prosent fra i fjor.

Men selskapet har også slipt sparekniven. 200 salgs- og markedsføringsansatte er kuttet i løpet av første halvår, rundt 1 prosent av de ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere