*Nettavisen* Økonomi.

Venter mer enn en milliard

Fotballtoppene skal diskutere de fremtidige TV-rettighetene og stifte Fotball Media AS i all hemmelighet.

23.08.07 13:13

Verken Norges Fotballforbund (NFF) eller de 30 største klubbenes organisasjon, Norsk Toppfotball (NTF), er særlig snakkesalige om tirsdagens møte på Ullevaal.

- Vi skal møtes om kort tid, sa styreleder Ernst Ravnaas til NA24 mandag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 får imidlertid bekreftet at det første styremøtet i Fotball Media AS, det nye rettighetsselskapet partene er i ferd med å stifte, finner sted på Ullevaal stadion tirsdag. Seks sentrale skikkelser i norsk fotball deltar.

RBK-sjefen er med
Gjennom Fotball Media AS skal NFF og NTF selge de kommersielle rettighetene for norsk fotball når den eksisterende TV-avtalen med TV 2 og Telenor Broadcast går ut.

Ravnaas og fotballpresident Sondre Kåfjord bekrefter at de begge blir styremedlemmer. I tillegg representerer generalsekretær Karen Espelund og visepresident Erik Loe Fotballforbundet. Toppklubbenes organisasjon stiller med den nye direktøren, Niels Røine, og Rosenborg-sjef og nestleder i NTF, Nils Skutle.

I tillegg skal partene finne en leder begge kan enes om, slik at styret blir på syv personer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Styret skal utvikle en strategi i løpet av de nærmeste par månedene. NTF og NFF er ikke enige om hvem som faktisk sitter på de kommersielle rettighetene. Men vi overfører rettighetene til Fotball Media AS for ti år, og har avklart hvordan pengene skal fordeles, forteller Ravnaas.

Nøkkelen er som følger: 12 prosent av inntektene går til talentutvikling og ti prosent skal klubbene ha for betal-TV og nettsalg. Deretter fordeles resten av inntektene med 67 prosent til Norsk Toppfotball og de resterende 33 prosentene til Norges Fotballforbund.

Vi ha mer en en milliard
- Vi har ikke kommet i gang ennå, men selskapet skal jobbe for å utnytte medierettighetene til beste for norsk fotball, sier en knapp fotballpresident.

Han vil ikke kommentere om omstridte Rune Hauge kan være aktuell som forhandler når den nåværende avtalen løper ut etter 2008- og 2009-sesongen.

Høylytt bråk fulgte da det ble kjent at Hauge sikret seg 100 millioner for å ha solgt den nåværende medieavtalen.

- Kan dere få mer enn den milliarden dere fikk i 2005, Ernst Ravnaas?

- Jeg tror vi kan få en enda bedre avtale enn i dag. Interessen for fotball har iallfall ikke blitt mindre.

Fotballpresident Sondre Kåfjord vil ikke kommentere spørsmålet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag