*Nettavisen* Økonomi.

Venter norsk Larsson-suksess

Filmen basert på Stieg Larssons bok klar for norske kinoer.

17.03.09 13:05

I kveld har «Menn som hater kvinner» premiere på norske kinoer. I Oslo er det så langt solgt 4.359 billetter til kveldens visninger.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Filmen er basert på Stieg Larsson kriminalroman med samme tittel. Boka ble utgitt i 2005 og kom på norsk i 2006. Til og med 19. mars er det solgt 8.238 billetter på oslokinoene.

- Vi har store forventninger til denne filmen. Så langt har forhåndsalget vært langt over gjennomsnittet, forteller filmsjef, Christin Berg, i Oslo Kino.

I Danmark og Sverige har filmen allerede hatt premiere.

- Den har til sammen i Danmark og Sverige solgt rundt 800.000 billetter de ti første visningsdagene, sier markedssjef, Tom Erik Koloseter, i Nordisk Film.

Svensk pop i Danmark
I åpningshelgen havnet den på 170.000 besøkende i Sverige og 140.000 besøkende i Danmark. At den svenske filmen har hatt slike besøkstall i Danmark mener markedssjefen er unikt. Den har brutt en barriere.

- Man har virkelig lykkes med å selge denne filmen som et dansk nasjonalprodukt på tross av at den er svensk. Normalt pleier ikke svenske filmer å gjøre det bra i Danmark, fortsetter Koloseter i Nordisk Film til NA24 Propaganda.

At store deler av staben i filmen er dansk er nok med på å forklare dette.

Lover dans
I Norge regner man ikke med like bra tall, men at den kommer til å gå godt er markedssjefen ikke i tvil om.

- De gode kritikkene her til lands, gjør at vi har senket skuldrene og har tro på at vi skal kunne lese hyggelige tall på mandag.

På terningen har femmeren vært mest synlig i norske avisspalter.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Koloseter tror ikke filmen når tallene til «Max Manus» og «Fritt Vilt 2». Den ble sett av henholdsvis 135.000 og 101.000 åpningshelgen.

- «Menn som hater kvinner» er en lang film. Den har en spilletid på to og en halvtime. Dette er én time lengre enn «Fritt Vilt 2». Det sier seg selv at det da ikke vil bli plass til like mange visninger.

Men ingen ting er umulig. Koloseter venter seg uansett en sterk åpningshelg av den svenske filmen.

- Når vi tallene for «Fritt Vilt 2» skal jeg danske jenka til uken.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.