*Nettavisen* Økonomi.

VG blir i Sesam

VG blir trolig værende som eier i Sesam etter at Media Norge er etablert. Hva som skjer med E24 er en annen sak.

01.04.08 09:08

Media Norge kan medføre store omrokeringer i eierpostene til Schibsteds nettselskap. Men VG har så langt ingen planer om å endre på sine investeringer.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Tidligere har NA24 Propaganda fortalt at VG ønsker å kjøpe seg ytterligere opp i næringslivsavisen E24. Per i dag eier VG 40 prosent av nettavisen, mens Aftenposten eier resterende.

- Spennende
VG eier i tillegg 45 prosent av søketjenesten Sesam, hvor Finn eier resten av selskapet - og Aftenposten eier deler av salgsapparatet. Dermed forsvinner hoveddelen av selskapet inn i Media Norge når det nye mediekonsernet er oppe og står, men det betyr ikke at VG har behov for å selge seg ut.

Les også: Sesam inn i Media Norge

- Vi har gått inn i Sesam fordi vi definerer det som en strategisk riktig og spennende satsing å få være med på. Vi har også en del andre samarbeid med Finn på andre områder. Så om det er Schibsted eller Media Norge som eier sammen med oss påvirker lite, sier VGs administrerende direktør Rolv Ryssdal til NA24 Propaganda.

- Lettere i egen sfære
Ryssdal tror at det vil bli mer og mer vanlig at eierskap fungerer på tvers.

- Det blir vanlig at man får eierskap på denne måten, sier han og viser til at VG har eierandeler i E24, Sesam og Møteplassen.

- Betyr det at VG kan finne på å gå i eierskap utenfor Schibsted-systemet?

- Vi er pragmatiske vi. Det som er problematisk er hvem som har majoriteten. I så måte er det enklere å få til slike prosjekter innen egen sfære, konstaterer Ryssdal.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag