*Nettavisen* Økonomi.

VG-direktør bytter beite

Strategisk direktør i VG, Ole A. Sandbo, går til Kroma AS. Foto: Frode Hansen (VG)

Ole Andreas Sandbo blir medeier i web-byrået Kroma AS.

En av Norges mest profilerte ledere innen digitalt salg og markedsføring skifter beite, melder Kroma i en melding.

Etter åtte år som salgsdirektør og strategisk direktør i VG Nett blir Ole A. Sandbo nå medeier og kommersiell leder i webproduksjonsbyrået Kroma AS.

- Mitt mål har alltid vært å gå ut og skape markedene, ikke vente på at analyser skal være drivkraft nok til å få bevegelse i markedet. Nå ser jeg frem til å gjøre dette i Kroma, som allerede har skaffet seg en posisjon gjennom å utvikle konsepter for medier, reklamebyråer og annonsører, sier Sandbo i en melding.

Del av VG Nett suksess
Han har vært en viktig del av VG Netts suksess, spesielt ved å stå ansvarlig for en samlet annonseomsetning i selskapet på 1,2 milliarder kroner siden 2003. I tillegg har han vært en innovatør for konsepter innen digital annonsering og markedsføring.

Inntektene har vært med å legge grunnlaget for VG Netts videreutvikling av nye plattformer.

Nå melder han overgang til det digitale produksjonsbyrået Kroma for å forsterke byråets kundefokus og bidra til å trappe opp overflyttingshastigheten i retning digitale plattformer.

Digital plattform
- Det er fortsatt en «digital forsinkelse» der ute. Vi må legge til rette for at markedet naturlig kommer over på digitale plattformer. Dette er vanskelig hvis man ikke klarer å synliggjøre verdi. Nettopp dette har vært en av suksessoppskriftene til VG Nett, bygget blant annet på samarbeidet med Kroma. Og det er denne oppskriften vi nå skal videreutvikle i Kroma, sier Sandbo i meldingen.

Daglig leder Tarald Alfsen i Kroma er glad for at selskapet har klart å kapre Sandbo.

- Vi er veldig fornøyd med å få Ole med på laget! Hans erfaring og energi vil passe perfekt med våre ambisjoner om å dele vår kompetanse med en større del av markedet, sier Alfsen i en melding

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag