NA24.no

VG-direktør bytter beite

Strategisk direktør i VG, Ole A. Sandbo, går til Kroma AS.
Strategisk direktør i VG, Ole A. Sandbo, går til Kroma AS. Foto: Frode Hansen (VG)
Ole Andreas Sandbo blir medeier i web-byrået Kroma AS.

En av Norges mest profilerte ledere innen digitalt salg og markedsføring skifter beite, melder Kroma i en melding.

Etter åtte år som salgsdirektør og strategisk direktør i VG Nett blir Ole A. Sandbo nå medeier og kommersiell leder i webproduksjonsbyrået Kroma AS.

- Mitt mål har alltid vært å gå ut og skape markedene, ikke vente på at analyser skal være drivkraft nok til å få bevegelse i markedet. Nå ser jeg frem til å gjøre dette i Kroma, som allerede har skaffet seg en posisjon gjennom å utvikle konsepter for medier, reklamebyråer og annonsører, sier Sandbo i en melding.

Del av VG Nett suksess
Han har vært en viktig del av VG Netts suksess, spesielt ved å stå ansvarlig for en samlet annonseomsetning i selskapet på 1,2 milliarder kroner siden 2003. I tillegg har han vært en innovatør for konsepter innen digital annonsering og markedsføring.

Inntektene har vært med å legge grunnlaget for VG Netts videreutvikling av nye plattformer.

Nå melder han overgang til det digitale produksjonsbyrået Kroma for å forsterke byråets kundefokus og bidra til å trappe opp overflyttingshastigheten i retning digitale plattformer.

Digital plattform
- Det er fortsatt en «digital forsinkelse» der ute. Vi må legge til rette for at markedet naturlig kommer over på digitale plattformer. Dette er vanskelig hvis man ikke klarer å synliggjøre verdi. Nettopp dette har vært en av suksessoppskriftene til VG Nett, bygget blant annet på samarbeidet med Kroma. Og det er denne oppskriften vi nå skal videreutvikle i Kroma, sier Sandbo i meldingen.

Daglig leder Tarald Alfsen i Kroma er glad for at selskapet har klart å kapre Sandbo.

- Vi er veldig fornøyd med å få Ole med på laget! Hans erfaring og energi vil passe perfekt med våre ambisjoner om å dele vår kompetanse med en større del av markedet, sier Alfsen i en melding

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere