VG fikk bildekritikk

VG sin forside 14. august som viser den terrorsiktede Anders Behring Breivik under avhør av ham i går, lørdag på Utøya. Avisen var som eneste medie tilstede for å observere avhøret.

VG sin forside 14. august som viser den terrorsiktede Anders Behring Breivik under avhør av ham i går, lørdag på Utøya. Avisen var som eneste medie tilstede for å observere avhøret. Foto: (Scanpix)

Mosveen: - Selvskrytet burde vi spart oss.

I søndagens papirutgave og på avisens nettsider og Ipad-utgave fikk leserne servert bilder av massedrapsmannen Anders Behring Breivik under politiets rekonstruksjon av det som skjedde på Utøya 22. juli. Ved hjelp av syv av avisens fotografer dokumenterer de hvordan Behring Breivik forklarer hvordan drapene fant sted.

- Jeg ville ikke som redaktør har publisert disse to bildene, hvor vi ser Behring Breivik i skytestilling. Dette med hensyn til de pårørende og traumatiserte overlevende. Jeg er ikke av de som mener man skal gjemme bort Behring Breivik, han er en del av vår virkelighet. Derfor skal vi vise han frem og konfrontere de som måtte mene det samme som han. Men likevel må vi ikke bringe alle bildene som mediene har tilgang til, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold til Aftenposten.

Les også: Sensurerer bilder av massemorderen

- Dagens bilder fra Utøya er unik og historisk dokumentasjon av etterforskningen, og skal selvsagt på trykk. Selvskrytet burde vi spart oss, sier Erik Mosveen, kommentator i VG til Aftenposten.no

- Vi burde ha behandlet dette som viktig og vesentlig informasjon uten å betone det journalistiske skup-elementet i sosiale medier. Det er viktig med tilstedeværelse i sosiale medier, men også dette er noe som er helt legitimt å diskutere, sier sjefredaktør i VG, Torry Pedersen til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.